Overskrift

Den danske blogosfære vokser, men ..

Så er det tid igen til at se på udviklingen og status af den danske blogosfære.

Sidste status var tilbage i december 2005, og eftersom Reboot og andre blog-relaterede seminarer står for døren, er det er godt tidspunkt lige at stoppe op og få sig et overblik.

Selvom Overskrift.dk beskæftiger sig med RSS feeds, er det altså stadig weblogs som trækker læsset mht. til udbredelse af RSS. Og ikke nok med det – siden december hvor ca. 75% af feeds’ene stammede fra weblogs, er det nu steget til ca. 82%. Selvom andre typer hjemmesider også har RSS feeds tilknyttet (biblioteker, fritidsorganisationer, kommuner etc.) er det altså på bekostning af weblogs som vokser hurtigst for tiden.

Inaktive blogs

Overskrift.dk indholder nu ca. 10.000 feeds – men som altid skal man lige tage det med et gran salt, særligt fænomenet at weblogs forlades og bliver inaktive. Det er altså ret udbredt at bloggere går i gang med en blog, men på et tidspunkt holder op igen. Hvis vi siger at blogs som ikke skrives på i det seneste halve år kaldes “inaktive” fås følgende oversigt:

Som det ses, er det altså næsten halvdelen af alle blogs, som er inaktive! Personligt tror jeg det bl.a. skyldes de efterhånden mange gratis weblog-tjenester, som gør det nemt og hurtigt at oprette en ny weblog. Mange, tror jeg, opretter en sådan weblog bare for at prøve det af, men forlader det hurtigt igen.

Der er da også ved at være mange steder man kan oprette en gratis weblog:

Der er altså masser af muligheder for at oprette en gratis weblog. Derudover findes der også andre hostede tjenester i udlandet, som ikke er så anvendt af danskere endnu, så som WordPress.com og LiveJournal.

Og så er det endelig blog-software til download på egen domæne, hvor WordPress (org) stadig ser ud til at være den mest anvendte.

Udviklingen

I modsætning til den internationale blogosfære, som forstsætter eksplosionen og stadig fordobles i størrelse hvert halve år, er væksten ikke helt så eksplosiv i Danmark, men … selvom udviklingen er lineær er der dog sket et “knæk” for et par måneder siden, så vækstraten nu er hurtigere:

(x-akse er måneder efter Overskrift.dk start primo 2004, y-akse er antal feeds)
Så selvom der nu kommer flere danske bloggere til, venter vi stadig på den eller de afgørende begivenheder, som for alvor for danskerne til at kaste sig over blogging.

Exit mobile version