Overskrift

Hver femte hit på ComputerWorld kommer nu via RSS feeds

.. kan man bl.a. læse hos Kim Elmose: “ComputerWorld: Væk med avis-agtigt design – goddag til overblik”. Generelt handler Elmoses indlæg om ComputerWorlds (CW) nye online design/layout, hvor han har udspurgt CW’s nyhedsredaktør Dan Jensen. Interessant, synes jeg, at CW “træder ud af avismediet” og bliver et “rent netmedie”, som også chefredaktør Mikael Lindholm slår på i velkomsten til det nye ComputerWorld:

Som det første medie i Danmark gør vi op med den traditionelle avistænkning på nettet.

Der er kommentarer fra f.eks Luftskibet og Flopper til den mere kritiske Planet SF Eksponering, som mener at der mangler den journalistiske vægtning af historierne, når nu alle historier på CW vægtes ligeligt, som i blog-verdenen.

Anyway, det jeg naturligvis bed mærke i, er Dan Jensens udtalelse om at:

mere end hver femte hit på siden kommer via RSS-feeds

hvilket jo netop er hvordan den “moderne web-bruger” anvender nettet: via sin RSS feed-læser kan man nu overskue masser af websites og ser man en interessant overskrift, klikker man først derefter videre til hele artiklen på det oprindelige website. Mao. altså langt uden om “forsiden” på websitet, som der jo ellers er så meget snak om at de traditionelle avis-medier på nettet vil forsøge at lokke læserne hen på og igennem.

DONA‘s mailingliste anvises i den forbindelse for tiden links til en række danske RSS-baserede aggregator nyhedssider (og tak for det):

så der er rig mulighed for at læse nyheder på overskrifts-niveau (og klikke videre uden om forsiden til artiklerne).

Exit mobile version