Overskrift

Tagging tager til i USA

PEW / Internet har i går udgivet en undersøgelse af “tag“-fænomenets udbredelse i USA, som viser at “28% af amerikanske online brugere har anvendt tagging” – oftes via “the usual suspect” indenfor social software, user-generated content, co-creation eller hvad det nu hedder: del.icio.us, Flickr, Technorati, YouTube ..
Set hos Steve Rubel, og Esben Fjord har da også bemærket undersøgelsen på sin e-klumme.

Jeg har egentlig ikke nogen holdning til om 28% er mange eller få – eller om de 1623 online brugere er et “repræsentativt” udsnit (suk), men det interessante er vel at analyse-instittutter ligefrem er begyndt at følge brugerdeltagelsen på nettet – i dette tilfælde altså anvendelse af tags (som en del af begrebet Folksonomy).

Sjovt nok har vi jo her på Overskrift.dk for ikke så lang tid siden netop lanceret en tag-cloud oversigt og tag-søgnings feature over den danske blogosfære. Det er jo netop bloggerne selv som tagger deres indlæg, så det er ret sjovt at “tag-surfe” ved at søge efter tag-navne man selv anvender, for dermed at finde andre – ligesindende? – bloggere som deler tags / interesse med én selv.

Indeværende post har jeg f.eks. tagget med: blogs, co-creation og tag. Klik på tag-navne for at se hvilke posts i den danske blogosfære, som anvende samme tags.

Jeg må hellere vende tilbage senere med lidt statistik over hvor udbredt anvendelsen af tags er i danske weblogs …

Exit mobile version