Overskrift

Henriette Weber jubler med Jaiku over Google opkøb

Der havde vist været nogle rygter i et stykke tid, og i går blev det så officielt: Google har opkøbt finske mikroblogger tjeneste Jaiku. Hovedkraften bag Jaiku er finske Juri Engeström, og selve navnet er vist en sammenblanding at hans fornavn og så det japanske digt-begreb haiku. Og hele ideen er jo netop også at det ikke skal være længere tekst-indlæg som i “almindelig” blogging, men snarere korte statements man kan fyre af bl.a. via SMS. På den måde kan man i små korte beskeder fortælle omverdenen hvad man går rundt og laver lige nu – og man kan følge med i sine venners gøre og laden. Altså meget lig SMS, men nu også på nettet.

Jaiku har vist kun eksisteret i en meget kort periode siden engang i 2006 (sidste år!) med et meget lille team, der iblandt danske Henriette Weber, af mange kendt som Toothless tiger, som på freelance-basis har hjulpet Jaiku med en masse omtale. Særligt på årets Reboot event hvor jeg kan huske det bl.a. blev til “Commentator Attack” og dejlige Jaiku kager.

Henriette siger at det er sindsygt stort for teamet og for hende selv. “Det overgår min vildeste fantasi – at et så dedikeret team pga. deres tro på produktet kan få jaiku.com solgt til en så stor virksomhed som google.” Selv er hun ganske tilfreds – “det er den blåstempling af toothless tiger som jeg brug for – for at vise de danske virksomheder at jeg er en seriøs aktør på det globale marked indenfor mikrobrands”

Henriette ved ikke endnu om hendes nye arbejdsplads bliver på Google’s kontor i san francisco – hvis hun får tilbudet – hvem ved… danmark er et interessant land – mange spår at hvis jeg starter hos Google bliver det er socialt experiment uden sidestykke.. alle er dog helt sikre på at hun har for meget ben i næsen til en amerikansk kæmpe virksomhed – men lad os nu se..

Sejt gået Jaiku .. og Henriette Weber!

UPDATE: Kim Elmose gør opmærksom på en lille video som Henrik Føhns optog i forbindelse med Reboot i foråret med Juri, som kort forklarer hvad Jaiku går ud på.

Overskrift.dk søgninger: Jaiku, tag: Jaiku.

Exit mobile version