Sådan blogger politikerne efter valget

Vi har kigget lidt på politikernes blog-vaner under valget, og hermed slår vi en krølle på halen og ser på hvordan det er gået siden.
Politiker blogaktivitet - indextal ift. generel blogaktivitet

Vi har fokuseret på perioden fra 4. Oktober til 25. November, altså fra et par uger før til et par uger efter valgkampen. Ikke overraskende er blog-aktiviteten, fra medlemmer af folketinget og folketingskandidater fra valget, faldet efter valgperiodens afslutning. Flere journalister har bemærket stilstanden på de fleste politikerblog. Bl.a. har Dorte Toft (nu flyttet hertil) taget stikprøver – Dan Larsen har kommenteret.

Kurven viser index-tallet for blog-aktiviteten ift. aktiviteten for alle (så i praksis har non-politikere stadig produceret ca. 7-8 gange flere blogindlæg end politikerne gjorde i peak-perioden under valget). “Pulsen” på grafen er ganske normal og lavpunkterne er lørdag/søndag. I valgperioden skrev kandidater og siddende politikere i alt 1636 blogindlæg (eller i snit ca. 82 per dag). Den mest aktive dag var fredag den 9. November (4 dage før valget) hvor politikerne skrev 140 indlæg.
En anden ting der er interessant at bemærke, er at politikernes “hverdags-index” ligger forholdsvis langt under 100, hvilket indikerer at en meget stor del af alle politiker-indlæg skrives i valgperioden. Betragter man kurven, kunne man på øjemål udlede at ca. 50% af alle indlæg fra politikere det sidste halve år er skrevet i denne 3-ugers valgperiode.
De 10 mest bloggende politikere fra valget blev udskrevet til alle stemmer var afgivet:

Antal indlæg – Navn / Parti

66Benny Engelbrecht / Socialdemokraterne (gjorde L. Ron Haralds rap udslaget?)
60Jette Plesner Dali / Dansk Folkeparti
39Ellen Trane Nørby / Venstre
36Anders Basbøll / Venstre
34Balder Mørk Andersen / SF
33Kamal Qureshi / SF
30Linda Kristiansen / Radikale
30Anne-Louise Eppler / Konservative
24Margrethe Vestager / Radikale
23Pia Christmas-Møller / Konservative

Mange af disse var aktive bloggere før valget, og det er godt at se at størstedelen af disse fortsætter dialogen efter valgets afslutning..
Du kan stadig følge dem alle på http://overskrift.dk/politik.


13 Comments

  • Pingback:Medieblogger » Forholdet mellem politikere og blogs skranter igen

  • Pingback:Politikerne forstÃ¥r det stadig ikke « BloggingPR

  • Benny Engelbrecht

    27. november 2007

    Tak for en god analyse, der i bund og grund udstiller problematikken omkring politiske weblogs. Man kan ikke vinde noget ved at blogge – slet ikke et valg. Det er et værktøj der skal anvendes som en naturlig del af ens kommunikation – som supplement. Og i længden, hvis man er ihærdig, kan det bruges til at politik-udvikle.
    Det overrasker mig i øvrigt at mit navn står øverst på jeres liste i betragtning af at jeg synes mit arbejde med min blog har fyldt forholdsvis lidt i valgkampen. Det var jo bare en naturlig følgesvend, som det har været fra første dag jeg begyndte at tænke politik…

  • Pingback:Villy vinder « Camillas ord

  • Stefan Bøgh-Andersen

    28. november 2007

    @Benny: Ja, du er jo en gammel kendt blogger – og uden ellers at kende dig, vil jeg tro du har har navn i “blogosfæren” som har A-politikeren som slås for Sønderjylland.

    Nu skal man vel også lige give de andre politikere pusten efter en hektisk valgkamp, og mange blog-posts efter valget har da også handlet om at sige tak for hjælpen til deres online og offline “supportere” under valgkampen.

    Men jeg mener også at blogs er et naturligt supplement til politikernes kommunikation – se de smarte bliver ved med at kommunikere via blogs og bl.a. få feedback fra vælgere, borgere – ikke kun under en valgkamp.

  • Benny Engelbrecht

    28. november 2007

    @ Stefan: Jeg håber da at jeg også bliver kendt for meget andet end det 🙂
    Jeg mener at vi politikere har en vigtig mission med at modvirke afstanden mellem borger og politiker. Det skal vi gøre ved hele tiden at udvikle demokratiet – her er blogging en mulighed der kan bruges som supplement til alle de klassiske metoder.
    Jeg er i øvrigt meget uenig med Folketingets nyvalgte formand der i dag sagde følgende til os nyvalgte: “Det er vigtigt i en tid med internet, blogs og facebook, at vi ikke flytter demokratiet ind i cyberspace.”
    Mine visioner får derfor en lidt svær gang på jord, men lidt modstand har nu aldrig skræmt mig fra at gå i gang med en udfordrende opgave.
    Jeg vil i den kommende tid invitere folk der har lyst og mod på at være med til at tænke udenfor rammen ind i et netværk der skal være med til at inspirere os politikere i forhold til digital kommunikation.

  • Stefan Bøgh-Andersen

    28. november 2007

    Sagde Thor P virkelig det?

    Ja, det gjorde han ifølge TV2 News om de nye folketingsmedlemmer!

    Demokratiet skal vel være der hvor folk er – det er jo ikke just forsamlingshusene som bliver overløbet efterhånden. Selvfølgelig skal den demokratiske debat foregå hvor folk befinder sig – også på nettet! Alt andet vil da være en elitær “vi har magten” tankegang?!

  • Pingback:Medieblogger » Thor P: Demokratiet skal ikke ind i cyberspace

  • Pingback:Overskrifts underskrift » Thor P. vil ikke have demokratiet ind i cyberspace?

  • Pingback:Blogs er ikke egnede til valgkamp - dSeneste

  • Benny Engelbrecht

    29. november 2007

    @ Stefan: Jeg troede heller ikke på det lige da jeg hørte det – det må jeg helt ærligt erkende…
    Men jo. Den er god nok!

  • Pingback:Overskrifts underskrift » Den danske blogosfære ultimo 2007

  • Pingback:Danmarks blogpolitik

Comments are closed.