Overskrift

Sådan blogger politikerne efter valget

Vi har kigget lidt på politikernes blog-vaner under valget, og hermed slår vi en krølle på halen og ser på hvordan det er gået siden.
Politiker blogaktivitet - indextal ift. generel blogaktivitet

Vi har fokuseret på perioden fra 4. Oktober til 25. November, altså fra et par uger før til et par uger efter valgkampen. Ikke overraskende er blog-aktiviteten, fra medlemmer af folketinget og folketingskandidater fra valget, faldet efter valgperiodens afslutning. Flere journalister har bemærket stilstanden på de fleste politikerblog. Bl.a. har Dorte Toft (nu flyttet hertil) taget stikprøver – Dan Larsen har kommenteret.

Kurven viser index-tallet for blog-aktiviteten ift. aktiviteten for alle (så i praksis har non-politikere stadig produceret ca. 7-8 gange flere blogindlæg end politikerne gjorde i peak-perioden under valget). “Pulsen” på grafen er ganske normal og lavpunkterne er lørdag/søndag. I valgperioden skrev kandidater og siddende politikere i alt 1636 blogindlæg (eller i snit ca. 82 per dag). Den mest aktive dag var fredag den 9. November (4 dage før valget) hvor politikerne skrev 140 indlæg.
En anden ting der er interessant at bemærke, er at politikernes “hverdags-index” ligger forholdsvis langt under 100, hvilket indikerer at en meget stor del af alle politiker-indlæg skrives i valgperioden. Betragter man kurven, kunne man på øjemål udlede at ca. 50% af alle indlæg fra politikere det sidste halve år er skrevet i denne 3-ugers valgperiode.
De 10 mest bloggende politikere fra valget blev udskrevet til alle stemmer var afgivet:

Antal indlæg – Navn / Parti

66Benny Engelbrecht / Socialdemokraterne (gjorde L. Ron Haralds rap udslaget?)
60Jette Plesner Dali / Dansk Folkeparti
39Ellen Trane Nørby / Venstre
36Anders Basbøll / Venstre
34Balder Mørk Andersen / SF
33Kamal Qureshi / SF
30Linda Kristiansen / Radikale
30Anne-Louise Eppler / Konservative
24Margrethe Vestager / Radikale
23Pia Christmas-Møller / Konservative

Mange af disse var aktive bloggere før valget, og det er godt at se at størstedelen af disse fortsætter dialogen efter valgets afslutning..
Du kan stadig følge dem alle på http://overskrift.dk/politik.

Exit mobile version