Overskrift

Tematisering af den danske blogosfære

På Overskrift.dk har vi efterhånden fulgt de danske blogs i en del år. Det er dog ikke altid nemt at overskue, når blogindlæg fra alle hjørner af den danske blogosfære kommer væltende i en lind strøm, f.eks. på Seneste weblogindlæg. Her vælter indlæggene over hinanden, gode som dårlige, korte som lange, seriøse som useriøse, uden nogen sammenhæng andet end det tilfældigvis er de seneste blogindlæg.

Det vil vi nu forsøge at rette op på ved introduktionen af temaer på Overskrift.dk. Et tema er en samling af blog(-feeds) som oftes handler om samme tema eller emne. I første omgang er der temaer så som Mad, Webdesign, Lyd og video, Håndarbejde og Webkommunikation.

Et meget aktivt tema er de mange modeblogs, hvor som regel yngre kvinder (i alderen ca 16 til 28 år – se f.eks. interview i Metroxpress) blogger om tøj og smykker de går i, tøj de ønsker sig, trends fra modebladene etc. I det seneste års tid er antallet af danske modebloggere steget kraftigt, så mode temaet nu består af over 550 danske modebloggere!

Temaer er altså ment som en hjælp til at danne sig et nemt overblik over hvad der sker og blogges om indenfor forskellige emner.  Som sædvanligt vises kun en lille bid af teksten fra blog-indlæggene, så hvis man vil læse hele indlægget klikker man sig videre til den oprindelige blog.  På den måde skabes også trafik til bloggerne.

Man kan vel også betragte temaerne som en slags blog feedreader. Vi forsøger at have er slags “redaktør” eller kurator for hvert tema: en person som ved noget om temaet, brænder for emnet eller selv blogger indenfor emnet, og derfor kan udvælge hvilke blogs som man mener hører til emnet. Hvis du mener din egen  – eller en anden dansk blog – hører til et emne kan du kontakte redaktøren for temaet.

På sigt vil vi åbne op for flere temaer, så hvis du vil foreslå et tema eller har lyst til at være kurator for et tema du synes mangler, og som ellers har en vis mængde aktivitet, skal du bare sige til.

Som sædvanligt er der plads til ris og ros i kommentarfeltet nedenfor.

Exit mobile version