Overskrift

Hvor mange danske blogs findes der?

Her på Overskrift.dk har vi fulgt udviklingen af danske blogs – og andre sociale medier –  siden 2004, og vi bliver tit spurgt om status på bl.a. antallet a danske blogs, så det er vist på tiden med en sådan blog-status på den danske blogosfære.

Selvom sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram osv. løber med meget opmærksomhed for tiden, lever (danske) blogs og har det godt. Tidligere var det nødvendigt at forklare hvad en blog egentlig er, om forskellen på en blog og et (blog-)indlæg/post, men i dag er det en helt normal del af aktiviteterne online. Mange danske online nyhedsmedier har bloggere tilknyttet (f.eks Berlingske, JP, BT) og på et tidspunkt var det også ret udbredt af nyhedsmedierne stillede blog-platforme til rådighed for alle som havde lyst til at blogge. Tendensen har dog været at nyhedsmedierne har lukket disse platforme igen, bl.a. fordi det kræver ressourcer at holde en platform kørende rent teknisk, men også et (for) stort arbejde at holde tage stilling til om de mange indlæg og kommentarer nu også overholdt platformens indholds-politik ifm. f.eks. racisme. Et eksempel er TV2, som valgte at lukke deres blog-platform pr. 1 januar 2012.

Danskerne har dog mange andre muligheder for hurtigt at komme i gang med at blogge, særligt via udenlandske platforme som Googles Blogspot og på WordPress.com. Der er jo også muligheden for at blogge fra egen domæne, hvor det ser ud til at de fleste downloader og installere WordPress blog-platformen.

En anden tendens er også at bloggere finder sammen i netværk, hvor man kan dele samme interesse. Det er særligt de såkaldte modebloggere, som ofte er unge piger, som dagligt tager billeder af “dagens outfit” eller blogger om tøj de ønsker sig. F.eks. forsøger et blog-nærværk som BloggersDelight at finde frem til gode danske kvalitets-blogs indenfor mode, mad, underholdning etc. for at kunne gå samlet ud til annoncører og dermed sælge relevante banner-annoncer på tværs af de mange blogs under blogplatform.

Nå, men hvor mange danske bloggere eller blogs findes de så for tiden? Det kommer selvfølgelig an på hvordan man definerer en blog og om bloggen overhovedet stadig er aktiv.

Igennem tiden har vi på Overskrift.dk siden 2005 fulgt og indlæst blog-indlæg fra næsten 1/4 million danske blogs! Mange af disse blogs er dog siden enten flyttet, blevet inaktive eller helt forsvundet fra Internettet igen. Vi definerer en blog som aktiv, hvis der er skrevet blog-indlæg inden for de sidste 3 måneder.

For tiden har vi således registreret ca.74.000 danske blogs, hvilket jo er så godt som det samme ved begyndelsen af 2011. Udbredelsen af blogs i Danmark ser altså ud til at have fundet sit niveau, når det tælles på antallet af aktive blog. Vi registrerer hele tiden nye danske blogs, mens andre blogs altså samtidigt visner hen og bliver inaktive.

Der produceres hver dag et sted mellem 4.000 og 5.500 indlæg fra de mange blogs.

Her på  Overskrift.dk indlæses blog-indlæggene (og fra andre kilder som diskussionfora, virksomheds-sites, det offentlige, Twitter etc), og for at få overblik over hvad og hvornår der diskuteres emner af interesse, tilbyder vi den professionelle Social Media Monitoring tjeneste – sjovt nok kaldet  – “Overblik”. Her kan man altså følge hvem der siger hvad om dit brand, ledende medarbejdere, din kampagne eller måske dine konkurrenter på sociale medier som Facebook, Twitter og blogs etc. Du kan prøve tjenesten gratis i 14 dage.

 

Exit mobile version