Privatlivspolitik

Privatlivspolitik for Overskrift ApS

Tak, for din interesse i Overskrift og vores services. På denne side kan du læse vores politik for behandling af persondata. Generelt behandler vi persondata, som vi indsamler som en del af vores generelle monitorering af sociale medier, blogs og nyhedstjenester. Vi behandler også persondata når du er kunde hos os, eller hvis vi modtager persondata fra dig i forbindelse med brugen af vores hjemmeside.

Vi beskytter og respekterer dit og andre personers privatliv i forbindelse med vores services. Vi bestræber os på at efterleve gældende lovgivning inden for behandling af persondata og leve op til god dataetik. De data vi behandler, er beskyttet mod indbrud efter gældende standarder for teknisk implementering. Vi har fastsat strenge interne procedurer, der sikrer, at vi behandler alle persondata på bedst mulig vis.

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores privatlivspolitik, eller vil du gerne i kontakt med os i øvrigt, er du meget velkommen til at kontakte os.

Bemærk, hvis din henvendelse vedrører indsigt, sletning, berigtigelse, begrænsning, indsigelse eller dataportabilitet, så læs venligst afsnittet om "Dine rettigheder" først.

Hvem er ansvarlig for behandlingen af persondata

Overskrift ApS
Jorcks Passage 1 A, 3.sal
1162 København K
CVR: 29448205
Telefon: 22158228
info@overskrift.dk

Udpeget Databeskyttelsesrådgiver:

Persondatakonsulenterne ApS
Att: Lars Due Nielsen
Mail: dpo@persondatakonsulenterne.dk
Telefon: +45 3022 8479

Indsamling af data, formål og tidsperiode

Mediemonitorering

Vores primære service består i monitorering af medier på det danske marked. Det være sig sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter, offentlige tjenester som YouTube og Trustpilot, samt udvalgte hjemmesider i form af blogs, nyhedssider mv.
Fra disse sider indsamles alene fuldt offentliggjorte tekster, samt afsender/forfatter. Disse tekster kan i større eller mindre grad indeholde både almindelige og følsomme perondata. Overskrift har ikke mulighed for at identificere og udskille personfølsomme data fra indsamlingen.

Data indsamles med det formål at kunne tilbyde monitoreringsydelser til vores kunder, så disse har mulighed for at følge med i den daglige omtale af deres brand eller produkt i de danske medier. For at sikre, at vores ydelser ikke anvendes utilsigtet, herunder til at udsøge særlige følsomme oplysninger, vedligeholder vi en negativliste over søgeord, som ikke kan anvendes i vores søgninger.

De data der indsamles, indgår i 3 måneder fra indsamlingstidspunktet i rapporter og søgninger, hvor data videregives til kunden. Kunden har ansvaret for den videre behandling. Efter 3 måneder arkiveres data på ubestemt tid i en særskilt database, med det formål at kunne levere statistiske og historiske data om udviklingen i det danske mediebillede til kunder og øvrige interessenter.

Kundeforhold

Når du er kunde hos Overskrift, indgår du en aftale om leverance af vores ydelser. Under denne aftale udveksles der almindelige kontaktoplysninger, som oprettes i vores systemer. Disse data oprettes enten som følge af samtykke under telefonsamtale eller ved tilmelding på hjemmesiden.

Vi behandler disse kontaktoplysninger med det formål at levere vores ydelser, samt til generel kommunikation.

Så længe du har en aktiv aftale med Overskrift, ligger vi inde med og behandler dine kontaktoplysninger. Når aftalen opsiges, beholder vi data omkring fakturering i mindst 5 år og øvrig kommunikation vedr. kundeforholdet i op til 2 år.

Hjemmesidebesøgende og nyhedsbrevsmodtagere

Når du besøger vores hjemmeside, opsamler og videregiver vi oplysninger om din adfærd på hjemmesiden til tredjepart. Information om besøgte sider på hjemmesiden sendes til Google (Google Analytics) og til Facebook (Facebook Pixel). Når du afspiller en video, sendes der ligeledes information til Vimeo eller YouTube.
Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet, behandles dine data af tredjepart, men videregives ikke. Vi håndterer og udsender vores nyhedsbreve via MailChimp.

Vi videregiver information om din adfærd på hjemmesiden til Google med det formål at analysere brugen af vores hjemmeside. Vi videregiver information om din adfærd på hjemmesiden til Facebook med det formål at kunne lave annoncering på Facebook, som målrettes besøgende ud fra bl.a. hvilke sider man har besøgt. De oplysninger du afgiver ved tilmelding til nyhedsbrevet, benyttes til det formål at sende dig relevante nyheder og markedsføring om Overskrift og vores ydelser og tilbud.

De data vi videregiver til Google, slettes efter 2 år, idet vi kun analyserer og sammenligner data om brug af hjemmesiden 2 år tilbage. De data vi videregiver til Facebook, bliver Facebook dataansvarlige for, hvorfor vi ikke kan kontrollere hvor længe disse gemmes. Når du er tilmeldt vores nyhedsbrev, behandler vi dine oplysninger indtil du aktivt framelder dig. Se i øvrigt vores cookiepolitik (link) for mere information om behandling af din adfærd på hjemmesiden.

Dine rettigheder

Når Overskrift behandler dine personoplysninger, har du en række rettigheder, som er uddybet herunder.

Hvis du er kunde

Som kunde hos Overskrift behandler vi dine oplysninger som en del af en aftale. Det giver dig grundlæggende følgende rettigheder:

  • Indsigt og berigtigelse: Du kan rette henvendelse og bede om indsigt i de personoplysninger vi behandler, samt bede om at få disse rettet, såfremt de skulle være forkerte.
  • Sletning: Du kan som kunde bede om at få data om dig slettet. Vi kan kun slette de data som ikke er nødvendige for opretholdelse af aftalen, samt data vi ikke er underlagt at skulle behandle jf. gældende lovgivning.
  • Dataportabilitet: Du har ret til at få udleveret de personoplysninger du selv har givet os i et maskinlæsbart format.

Hvis du er registreret i vores monitorering

Det er muligt vi behandler personoplysninger om dig, hvis du har en offentlig profil på Facebook, Instagram, Twitter, YouTube eller Trustpilot, samt hvis dine personoplysninger er offentliggjort på en af de hjemmesider vi monitorerer. I den forbindelse har du følgende rettigheder:

  • Indsigt, indsigelse og sletning: Du kan rette henvendelse og bede om indsigt i, hvorvidt dine personoplysninger indgår i de data vi har registreret som en del af vores monitorering. Hvis vi behandler dine personoplysninger, har du ret til at gøre indsigelse og i den forbindelse mede om at få data slettet.
  • Berigtigelse: Såfremt vi behandler dine personoplysninger, har du ret til at få disse rettet, skulle de være forkerte.
  • Dataportabilitet: Såfremt vi behandler dine personoplysninger, har du ret til at få udleveret dine personoplysninger i et maskinlæsbart format.

Sådan retter du henvendelse

Hvis du retter henvendelse eks. for at bede om indsigt, så er det vigtigt for Overskrift, at vi ikke udleverer dine personoplysninger til andre end dig. Derfor skal vi kunne verificere, at du faktisk er personen bag en profil på Facebook, Instagram, Twitter mv.

Du retter henvendelse ved at sende os en mail på info@overskrift.dk, hvori du beskriver årsagen til din henvendelse, samt hvilken tjeneste og profil det omhandler. Vi vil herefter sende dig en kode (eks. ”Overskrift123456”), som skal bruges til at verificere, at du er personen bag profilen. Den konkrete procedure afhænger af omstændighederne og fremsendes ved henvendelse.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at klage til Datatilsynet, hvis du ikke mener vi har svaret fyldestgørende jf. lovgivningen. Vi opfordrer til at rette henvendelse til Overskrift inden en eventuel klage, så vi har mulighed for at afhjælpe og indgå i dialog.

BEMÆRK! Denne privatlivspolitik vil løbende blive ændret, så den til en hver tid overholder gældende lovgivning og forordninger.

 

 

 

Prøv Overskrift gratis i 14 dage og få det fulde overblik