Tagging tager til i USA

PEW / Internet har i går udgivet en undersøgelse af “tag“-fænomenets udbredelse i USA, som viser at “28% af amerikanske online brugere har anvendt tagging” – oftes via “the usual suspect” indenfor social software, user-generated content, co-creation eller hvad det nu hedder: del.icio.us, Flickr, Technorati, YouTube ..
Set hos Steve Rubel, og Esben Fjord har da også bemærket undersøgelsen på sin e-klumme.

Jeg har egentlig ikke nogen holdning til om 28% er mange eller få – eller om de 1623 online brugere er et “repræsentativt” udsnit (suk), men det interessante er vel at analyse-instittutter ligefrem er begyndt at følge brugerdeltagelsen på nettet – i dette tilfælde altså anvendelse af tags (som en del af begrebet Folksonomy).

Sjovt nok har vi jo her på Overskrift.dk for ikke så lang tid siden netop lanceret en tag-cloud oversigt og tag-søgnings feature over den danske blogosfære. Det er jo netop bloggerne selv som tagger deres indlæg, så det er ret sjovt at “tag-surfe” ved at søge efter tag-navne man selv anvender, for dermed at finde andre – ligesindende? – bloggere som deler tags / interesse med én selv.

Indeværende post har jeg f.eks. tagget med: blogs, co-creation og tag. Klik på tag-navne for at se hvilke posts i den danske blogosfære, som anvende samme tags.

Jeg må hellere vende tilbage senere med lidt statistik over hvor udbredt anvendelsen af tags er i danske weblogs …


One Comments

  • Tine Stevnhoved

    5. februar 2007

    Hej stefan
    Helt enig i, at det er spændende, at også analyseinstitutter nu er begyndt at følge brugerdeltagelsen på nettet.
    Hvad der gør mig nysgerrig, i forlængelse af dit indlæg (har ikke læst rapporten fra PEW), er hvad der gemmer sig bag begrebet anvendt.

    Er det tilstrækkeligt blot at have klikket på et (måske tilfældigt) tag eller skal brugeren mon selv have tagget eget indhold for at tælle med i undersøgelsen?

    Jeg hører dit forslag om, at tag-surfe for på den vis at finde ligesindede, men selv frustreres jeg ofte over den pluralistiske forståelse, som kan klæbe til et tag.

    Selvfølgelig er det sjovt og en feature jeg selv falder for, når tiden tillader, men tror du, at det er et værdigt alternativ til informations-arkitekten?

    vh tine

Comments are closed.