blogosfære blog 2009

Blogosfæren 2009 ifølge Technorati

Den internationale blog søgemaskine Technorati plejer at opsummere status og statistik over blogosfæren en gang om året, og således også i år hvor deres State of the Blogosphere 2009 er så omfattende at den præsenteres over 5 dele, en del for hver dag i denne uge, ligesom sidste år.

Technoratis direktør Richard Jalichandra gav en forsmag på statistikken allerede i sidste uge på BlogWorld expo i Las Vegas, hvor hele præsentationen kan ses i nedenstående:


Technorati SOTB 2009

I år er der bl.a. fokus på professionelle bloggere, og hvem og hvordan der kan tjenes på blogging. Der er jo nok mere i tilfældet USA, mens det vel i Danmark er et meget lille antal som faktisk kan leve af at blogge. Eneste jeg lige kan komme i tanke om er Anette T. Madsen fra babybusiness.dk. De professionelle bloggere dækker dog også over personer som har blogging som bi-indtægt.

På verdensplan er det da også stadigvæk langt de fleste blogs der bliver drevet af interesse og for at udtrykke sig: Technorati anslår således 79% som “hobby bloggers”.

Siden sidste år er mikroblogging med bl.a.  Twitter jo også kommet meget frem, som bl.a. anvendes af bloggere til at promovere egne blogs. På dag 5 har Technorati løfter Technorati sløret for “2009 Trends: Political Impact of Blogging, Twitter Usage”.

Technorati disker iøvrigt op med et hav af grafer og statistikker, så der er masser af dykke ned i. Derudover også interviews med større kendte bloggere som Michael Arrington, Steve Rubel, Arianna Huffington etc.

Overskrift.dk: blogosfære


One Comments

 • Cher

  12. december 2009

  Hej Stefan
  Faldt lige over din blog. Virkeligt interessant!
  Ville kort høre om du kendte til en tilsvarende undersøgelse for den danske blogosfære… jeg har nemlig søgt på nettet for at finde en eller anden survey med sådanne informationer.

  Håber du ka hjælpe…

  Mvh Cher

Comments are closed.