Ny søgemaskine Cuil endelig live

Som jeg bemærkede for næsten præcis et år siden begyndte en ny søgemaskine, Cuill, at indexere nettet. Indexeringen har fortsat siden, men selve søgesitet var ikke tilgængeligt. Sitet er så endelig gået i luften i dag, hvor sitet iøvrigt har skiftet navn til Cuil (altså slettet et enkelt “L” i navnet), men skal åbenbart stadig udtales “cool”.

Cuil påstår de har indexeret 120 milliarder websider, hvilket siges at være tre gange så mange sider som Google, men det holder vist ikke helt vand, bl.a. ifølge TechCrunch. Cuil forsøger i øvrigt at adskille sig ved at kunne lave en slags semantisk indexering. Skal dog blive spændende om Cuil kan blive en blivende faktor indenfor søgning.

På Overskrift.dk: Cuil


6 Comments

 • Søren Hugger Møller

  28. juli 2008

  ReadWriteWeb havde for nyligt denne overskrift: Google Now Knows About 1 Trillion Pages, så man kan vist roligt sige at Cuils påstand ikke holder 🙂

  (Det er vigtigt at huske at en engelsk trillion = en dansk billion)

 • Stefan Bøgh-Andersen

  28. juli 2008

  Ja, men Google indekserer åbenbart ikke alle siderne, igen ifølge
  TechCrunch, som altså mener Googles index er på “bare” 40 milliarder websider.

 • Søren Hugger Møller

  29. juli 2008

  Du har ret, det er ReadWriteWeb’s overskrift der er upræcis, følgende står i den oprindelige artikel fra Google: “We don’t index every one of those trillion pages”.

  Men man må jo formode at Google indexerer alle de sider der er behov for at indexere. Og i det tilfælde er det jo et fedt om man indexerer flere 🙂

 • Søren Hugger Møller

  29. juli 2008

  Eller det er jo ikke overskriften hos RWW der er upræcis, det er teksten i artiklen.

 • Stefan Bøgh-Andersen

  29. juli 2008

  Launchen har dog fået en hård medfart, herhjemme bl.a. af Dorte Toft og Mads Kristensen

 • Tom Andersen

  9. marts 2010

  Hej.

  På trods af at diskussionen om Cuil begyndte for mere end et år siden (tilbage i 2008) på denne blog, er den stadig relevant, om ikke mere relevant her et år senere.

  Jeg har netop foretaget en grundig test af Cuil på baggrund af hjemmesiden http://www.gluto.com. Cuil kommer op med få relevante resultater – i forhold til Google – og mange af disse består af uopdateret hjemmesider og broken links.

  Ovenstående test blev gjort ved brug af hoved-domainet Gluto.com; men for virkelig at teste Cuil i forhold til Google valgte jeg søgninger med et specifikt og personligt partnerlink / henvisningslink (http://gluto.com/rf/fhxcyep6/da). Google kom op med tre unikke resultater, hvor Cuil ikke havde nogle resultater.
  Det skal bemærkes at det pågældende partnerlink – som giver mulighed for at spille lotto gratis i en uge – blev oprettet og gik ‘live’ mindre end 48 timer forud for denne test.

  Min konklusion er at Cuil ikke er et brugbart alternativ ift. almindelige søgninger, hvor søger har brug for aktuelle resultater. Det er muligt at Cuil har indekseret flere hjemmesider og blogs end Google, men de mangler et form for relevanskriterium.

  De bedste hilsner, Tom

Comments are closed.