Arena365 – Sociale netværk bliver niche-orienterede

356_arena365_sportillustrationIdag gik det dansk-producerede sociale netværk Arena365 i luften. Det sociale netværk er rettet mod folk som dyrker sport og motion, lige fra motionister og nybegyndere til trænere og fuldtidsudøvere.

Ideen er jo ret oplagt, idet man kan finde sammen med ligesindede indenfor en lang række sportsgrene, hjælpe hinanden med motivation, planlægge begivenheder, lave fællesskaber for eksisterende eller virtuelle hold og klubber i såkaldte arenaer, mulighed for at tegne egne (løbe-)ruter ind på Google Map kort etc.

Jeg synes også Arena365 er eksponent (pun intended) for en udvikling indenfor sociale netværk henimod nicher. På de store omnibus sociale netværk som Facebook og Twitter, er det jo “alle som snakker med alle om alt”, men ikke nødvendigvis om et “socialt objekt“. Det er fint nok at man kan finde gamle skolevenner på Facebook, men man har jo ikke nødvendigvis noget til fælles med dem mere. Derfor tror jeg da derfor også vi kommer til at se flere sociale netværk som Arena365, som netop stiller online redskaber til rådighed for interesse-fællesskaber: sport, hobby, fag, politik eller hvad ved jeg.

Arena365 er lavet af Eksponent og Essencius, og ambitionerne fejler da heller ikke noget da der lægges ud med hele seks sprog: dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk på én gang.

Overskrift.dk: idræt, motion