Nøgletal for Twitter i Danmark 2016

Som en del af mediemonitorerings-tjenesten Overblik, følges alt indhold fra online og sociale medier i Danmark. Ligesom tidligere år, vil vi her igen gøre status over hvordan de forskellige online og sociale medier anvendes – specifikt Twitter i Danmark 2016.

Der eksisterer ved udgangen af 2016 ca. 355.000 danske Twitter profiler, hvilket er en stigning på ca. 18% i forhold til udgangen af 2015. Ca. 30 % af disse danske Twitter profiler har i årets løb tweetet – eller re-tweetet – mindst en gang, og antallet af afsendte tweets ligger støt omkring 21 millioner tweets ligesom i 2015.

Antallet af aktive danske twitter profiler ligger dog nogenlunde stabilit på ca. 65.000 danske tweeps, som den også har været de seneste år. Man kan derfor roligt sige at Twitter i Danmark er et mikro-medie i forhold til antal danske bruger på andre sociale platforme så Facebook, Instagram, Snapchat etc.

Begivenheder på Twitter i Danmark i 2016

Twitter har da også længe været kendt som det udvalgt sociale medie platform for særligt politikere, politisk interesserede, kommunikations- og marketingsfolk samt folk i (politiske) interesseorganisationer.

Det ses da også tydeligt på grafen over antal af tweets pr. dag, fra danske tweeps:

Twitter-aktiviteten på Twitter i Danmark 2016
Twitter-aktiviteten på Twitter i Danmark 2016

Her er særligt et antal dato’er hvor der blev tweetet mere end normalt:

 • 23. og 24. februar 2016, da det står klart at Statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke har opbakning fra sine støttepartier til sin fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen, som det bl.a. fremgik ved Konservative’s pressemøde om aftenen den 23. februar. Kort efter spillede Lars Løkke “bolden tilbage” på Twitter:
 • 24. juni 2016 vælger englænderne at trække sig ud af EU, i det såkaldte BREXIT.
 • 9. november 2016: Amerikanerne har valgt Donald Trump som den næste amerikanske præsident.

De tre mest aktive twitter-dage er altså alle sammen politik-relaterede.

Når man ser på listen over de mest anvendte hashtags i danske tweets, bliver det endnu mere tydeligt at Twitter i Danmark er for den politiske samtale. Top-10 listen ser således ud:

Det mest populære hashtag på Twitter i Danmark er #dkpol - mere end 7 gange så brugt som nr. 3 #sldk
Det mest populære hashtag på Twitter i Danmark er #dkpol – mere end 7 gange så brugt som nr. 3 #sldk

Som det ses – og ligesom tidligere år – anvendes #dkpol klart mest, og mere end 700% mere end nr. 2 på listen #sldk. Længere nede ad listen:

PlaceringHashtag
17#brexit
19#uddpol
20#syria
65#aleppo
66#xfactordk (49 i 2015)
71#PanamaPapers
90#Trump
91#usavalg

Hvem følges mest på Twitter i Danmark

Mest fulgte Twitter brugere baseret på antal følgere
Mest fulgte Twitter brugere baseret på følgere

Overskrift indhenter ikke kun indhold, men også meta-data om kilderne – i dette tilfælde altså data om de konti, der tweeter og retweeter og som har en relation til Danmark. Det kan være herboende danskere, danskere bosiddende udlandet eller udlændinge der bor, arbejder eller angiver en eller anden form for danske relation.

Top-listen finder du her, og ved at indtaste dit eget Twitter-brugernavn kan du finde din egen placering på listen. Listen rangerer brugerne efter antallet af følgere (eller Klout-score), uden at skele til om alle disse følgere er ægte eller om de er oprettet til lejligheden. Der findes flere forskellige slags værktøjer til at undersøge ægtheden af følgerskaren, og en stikprøve i toppen peger da også på en højere andel af tvivlsomme følgere, end hvis man hopper længere ned ad listen – dog ikke nok til at ændre på rækkefølgen (Twitter fraråder selvfølgelig al brug af falske følgere til at forlænge rækkevidden for en Twitter-konto).

Populære tweets fra 2016

Et tweet når længere og længere ud for hvert retweet. Danskere med en international karriere, og som måske endda skriver på engelsk, vil have langt flere retweets end danskere der tweeter på dansk. Herunder lister vi 3 populære tweets, der alle har fået mange retweets – både i Danmark og internationalt, men listen er altså baseret på antallet af reweets fra danske Twitter-konti, og derfor er Daniel Aggers tweet heller ikke at finde på førstepladsen:

Morten Bruun, kommentator på 6’eren, nu uden 1992-EM medalje

Anders Lund Madsen

Daniel Agger stopper karrieren


11 Comments

 • Thomas Andersen

  22. februar 2017

  Umiddelbart troede jeg Twitter var ved at dø langsomt? Det er vel også det de fleste meningsmålinger siger? Men jeres påstand om at antallet af danske brugere stiger med 18% betyder vel at Danmark er bagud?
  Dem, som benytter sig af Twitter er hovedsageligt prominente personer, kendisser, politikere og lign, som har noget at dele og den gængse borger, som benytter sig af mediet er hovedsageligt folk, som støtter disse tidligere nævnte personer. Personligt har jeg aldrig brugt Twitter og jeg har heller aldrig været fristet til det.

  • Stefan Bøgh-Andersen

   18. april 2017

   Hej Thomas

   Twitter har aldrig rigtigt været stort i Danmark i forhold til Facebook og andre sociale medier. Med kun ca. 65.000 aktive danske profiler er det jo kun en meget lille del af befolkningen som anvender Twitter.
   Klichéen er jo lidt at det kun er journalister og politikere som anvender det som deres eget “intranet”.
   At det totale antal danske brugere stiger er jo også et udtryk for at der faktisk er plads til nye nysgerrige danske brugere.

 • Bjarke Lund Larsen

  13. april 2017

  Hvor placerer #sundpol sig? På forhånd tak.

  • Stefan Bøgh-Andersen

   14. april 2017

   Hej Bjarke

   #sundpol er faktisk meget godt med også, som nr. 23 på listen af mest anvendte hashtags i den danske del af Twitter 🙂

   /Stefan

 • Bjarke Lund Larsen

  19. april 2017

  Tak for svar:)

 • Cecilie K

  30. maj 2017

  Hej,
  Jeg skriver netop en eksamensopgave, og kan ikke umiddelbart finde samme information som jer.
  Er det muligt at finde ud af, hvor mange gange #esbenellerej forekommer på Twitter?

  Pft

  • Sarah Vangsgaard Winge

   2. juni 2017

   Hej Cecilie,

   Du kan via denne side se resultaterne for #esbenellerej for den sidste måned

   http://www.overskrift.dk/search?q=esbenellerej

   Knæk og bræk med eksamensopgaven.

   De bedste hilsner,

   Sarah Vangsgaard Winge,
   Marketingansvarlig i Overskrift.

 • Michelle Hald

  31. maj 2017

  Hej

  Ved I, om der er lavet undersøgelser af, hvem der er på Twitter i Danmark? Jeg tænker fordelt på alder, faggrupper osv. Hvad med en international sammenligning, hvor aktive er vi danskere på Twitter i forhold til fx i Norge og Sverige? Kender I til undersøgelser af det? Pft.

 • Pingback:Populære hashtags i Danmark - her er oversigten | Overskrift

 • Pingback:Årsanalyse: Sådan var danskernes aktivitet på sociale medier 2017

Comments are closed.