Dethersens…

Stefan og Jens Ulrik byder velkommen til underskrift – om overskrift.dk.

Her kommer vi til at dele vores erfaringer og tanker undervejs i udviklingen af overskrift.dk – Den største samling af danske RSS feeds. Vi forkorter det typisk bare navnet o.dk.
Lige nu er vi ved at skifte gear, og der kommer til at ske mange ting i allernærmeste fremtid, så her lidt teasere til Overskrift.dk version 2.0.

Ny platform – det “gamle” o.dk kørte ASP på Windows – det nye kører PHP. Vi har altså ryddet op i og omskrevet alt. Det skulle gerne betyde at o.dk ikke længere er så følsom overfor feeds der benytter egne standarder for markup. I det hele taget har vi moderniseret aggregeringsmekanismen en del, så vi nu kører aggregering en gang i timen og har mulighed for at skrue på hvor mange feeds af udvalgte typer der skal besøges hver time. I sidste ende skulle det betyde at o.dk bliver så “opdateret som muligt” med den tilgængelige maskinkraft (i “gamle dage” aggregrerede o.dk alle feeds 2 gange i døgnet). På den nye platform har vi også arbejdet på at gøre søgningen simplere, hurtigere og ikke mindst mere dynamisk – vi håber du er enig.

O.dk har fået en makeover. Anders Pollas har været ombord og hjulpet os med at gøre sitet simplere og rarere at arbejde med – en ikke helt simpel opgave, da hele sitets kerne er “levering af store mængder information” – han skulle “bare” gøre det overskueligt. Vi syntes det er lykkedes.

Valget af en ny host skal være med til at gøre oplevelsen mere stabil. Da den nye host ligger på den anden side af Atlanten, vil nogen måske opleve at sidehentningerne tager en anelse mere tid, men vi håber det vil blive opvejet af den øgede maskinkraft og optimerede søgning.
Der er mange features på vej: brugeroprettelse, custom søgninger, lækker statistik, som burde give et endnu klarere billede af hvad der skrives om og søges på lige nu, og meget mere..