Sådan udspillede shitstormen om Lizette Risgaard sig

Søndag kulminerede sagen om tidligere FH-formand, Lizette Risgaard, da hun valgte at trække sig fra posten som formand. Indledningsvis så det ellers ud til at hun kunne ride stormen af, ved at tage på orlov, efter at forbundene havde mødtes lørdag morgen.

Efterfølgende viste det sig at der ikke længere var opbakning i flere og flere af forbundenes bagland, som et efter et opfordrede til at Lizette Risgaard trak sig helt som formand. Omtalerne blev (som sædvanligt) primært drevet af Twitter-brugere, og antallet af tweets er derfor ofte med til at indikere at noget er i gære – selv på baggrund af kun en enkelt eller to artikler fra etablerede medier.

Aktivitetsniveauet fokuserer på omtaler af Lizette Risgaard time-for time siden Politiken fortalte om sagen første gang torsdag aften. Omtalerne tælles fra danske mediers website, digital såvel som sociale medier.

Omtalerne kommer (i antal) primært fra Twitter, websites (herunder nyhedskilder) og Facebook sider.

Det er vigtigt at have fingeren på pulsen, når din mærkesag eller centrale personer i din organisation omtales mere end normalt. Omtaler kan selvfølgelig både falde i den positive og den negative kategori, men uanset hvilken, vil du gerne underrettes når det sker.

I Overskrift tjenesten er der også indbygget en shitstorm detektor, så du får besked via sms og/eller email, når der er usædvanlig meget aktivitet omkring dine emner og mærkesager.

Du kan prøve digital mediemonitorering gratis og uforpligtende i 14 dage, ved at skrive dig op her: https://overskrift.dk/overblik, for ved selvsyn at se hvilke indsigter det kan give dig og din organisation.