Overskrift

Den danske blogosfære vokser støt

Så er det igen tid til en “state of the nation” status og statistik på danske blogs og den danske blogosfære.

Denne gang ser vi lidt på udviklingen af danske blogs ét år tilbage og frem til nu: forår 2006 til forår 2007. Nu er Overskrift.dk ikke kun en søgemaskine for danske weblogs, men for dansk RSS-genereret indhold generelt, men efterhånden udgør blogs på Overskrift.dk mere end 90% af alle feedse – hvor der i øvrigt er mere end 55.000 feeds.

Som det også har fremgået ved tidligere status, er det en udbredt tendens til en blog er aktiv i en kortere eller længere periode, hvorefter den forlades. Det ligger efterhånden ret stabilt at omkring halvdelen af alle registrerede (danske) weblogs er inaktive – hvor vi på Overskrift.dk definerer inaktivitet ved at der ikke er skrevet nye indlæg i de seneste 3 måneder.
Siden udgangen af 2006 tilføjes ca. 1000 nye weblogs til Overskrift.dk om ugen.

Som man kan se på grafen over udviklingen af danske blogs over det seneste år, er det altså ca. lige så mange inaktive om aktive blogs. Men som det også ses var der kun registreret omkring 10.000 blogs på samme tid sidste år, mens der altså nu er mere end 50.000: en 5-dobling på bare ét år er da lidt af en bedrift, og man kan vist roligt sige at 2006 blev året hvor blogging rigtig slog igennem i Danmark.

Der har også været snak om at blogging er ved at nå et mætningspunkt, som bl.a. Lisbeth Klastrup har diskuteret på baggrund af en Gartner rapport, men jeg tror at vi i Danmark er tidsmæssigt en periode bagud i forhold til udlandet, særligt USA, så jeg vil tro der er plads til en hel del danske weblogs endnu inden kurven flader ud.

Tidligere feed og weblog statistik fra Overskrift.dk:

Exit mobile version