Så er det slut med aprilsnar

Puha, 1. april er overstået og der blev da virkelig gået til den. Og det er jo ikke kun i pressen der laver aprilsnar historier.

Med blogs har alle jo mulighed for at komme på orde, og det er der sørme også mange der har gjort – ingen nævnt, ingen glemt – check f.eks. bare grafen her over antal indlæg (både blogs og andre medier) omhandlende aprilsnar:

aprilsnar.png

Jeg synes iøvrigt en ny trend er at fyre aprilsnaren af ikke på selve dagen, men f.eks. lidt før som med Islamdemokraterne (som nu har åbnet en Wiki om “eksperimentet”) eller et par dage efter som nu ComputerWorlds OK sjove kommentar, Googles nye GOOX dokumentformat, til hele ooxml / odf dokument-standard polimikken, samt hvorfor CW først kunne publicere historien i dag, 2 dage efter 1. april 🙂


One Comments

 • Preben Madsen

  5. april 2008

  For det første synes jeg at der hurtigt kan gå inflasion i aprilsnar, hvis man allerede i marts og ind i april kan publicere nyheder, som ikke har bund i virkeligheden. En del af årets aprilsnar artikler, har været så tæt på noget som kunne være virkeligt, at det i virkeligheden ikke er sjovt at få folk til at hoppe i med begge ben. Hvem som helst kunne jo gøre det. For det andet kan det få den konsekvens, som nogle nordmænd har mærket; nemlig at en stor virksomhed truer med at sagsøge for urigtig påststand eller injurier eller lignende. For det tredie vil det undergrave troværdigheden af alle medier, hvis man i en elastisk periode op til 1. april (måske i sidste ende hele marts) eller nogle dage ind i april (måske hele april), ikke kan stole på, at det man læser er reelt.

  Nogle nordmænd havde offentliggjort en historie på deres hjemmeside om, at Microsoft havde købt firmaet for en stor sum penge. De fik et vink med en vognstang fra Bill Gates om, at de ikke ville acceptere dette. Men nordmændene vil nu ikke tage historien af igen.

  Faktisk lagde jeg selv en lignende historie op på mine firmaer, DocTech og SEOTech‘s hjemmesider. I modsætning til nordmændene blev historierne lagt på efter midnat d. 1. april og taget af igen før midnat. Microsoft blev forvansket en lille smule og Bill Gates’ navn angivet som Billy Gates. Jeg fik positiv respons og folk syntes det var sjovt. Til gengæld var der ingen respons fra Bill Gates himself og dermed ingen mediedækning. Det ville til gengæld have været rigtigt sjovt, men måske har nordmændene mere brug for den end jeg. Jeg vil dog foreslå at de tager historien af igen, da 1. april bør være 1. april og derved bibeholde en tradition om, at man kan skrive næsten hvad som helst denne dag – uden at blive sagsøgt for milliarder.
  P.S. Det er ikke fordi jeg ikke vil give credit til nordmændene at jeg ikke nævner hjemmesidens navn, men jeg kan ikke huske hvor jeg læste historien.

Comments are closed.