Hjælp? Hvad er et brugbart søgefilter?

Det er flere gange blevet nævnt, at det kunne være rart at kunne fravælge indlæg fra visse kildetyper når man søger på Overskrift.dk. Pt. bliver blogindlæg, indlæg fra nyhedskilder, Twitter og mange andre blandet sammen. Vi kunne fremover godt tænkes at ville implementere et filter, så det er muligt for registrerede brugere udelukkende at få indlæg fra f.eks. blogs, eller fra alle kildetyper på nær Twitter (eller lignende).

Vi er nået til et sted i diskussionen hvor vi har brug for lidt hjælp: Filtret vil være tilgængeligt for registrerede indloggede brugere, men skal filtret gælde for

 1. søgninger foretaget på sitet alene?
 2. resultater for søgeord man pr. mail og/eller rss-feed modtager opdateringer?
 3. både for #1 og #2?

Antagelsen bag #3 skulle være at man som bruger altid vil være interesseret i at fravælge en kildetype (f.eks. Twitter-indlæg) – uanset om man søger eller om man modtager resultater af en overvågning i sin mailbox. Er denne antagelse i orden?


6 Comments

 • Søren Johannessen

  16. januar 2009

  Hvad med en fusions RSS? i stil med Yahoo Pipes det man gøre der – at man via et pænt interface tilføjer de kilder (RSS’er) man vil lave en fælles RSS på og når man har udfyldt disse – så laves der en URL med stien til denne nye RSS

 • Lars K Jensen

  16. januar 2009

  Hvorfor skal man være oprettet som bruger og logget ind for at få adgang til filtret? Er det ikke en fed service, som bør tilfalde alle, der bruger overskrift.dk?

  Derudover synes jeg, filtret bør dække over det hele, så man kan vælge kun at få mailalerts på fx blogindlæg — som man kan nu — etc.

  // Lars

 • Jens Ulrik Lange

  16. januar 2009

  Tak for input.

  @Søren: Den har har været oppe at vende flere gange, men netop fordi bl.a. Yahoo Pipes findes, er den blevet nedprioriteret indtil videre.

  @Lars: Idéen er at filtret skal været persistent fra besøg til besøg, og så kan det ligesågodt hænges op på brugerid. Skal det ligeledes dække overvågnings-termer, giver det endnu mere mening at klistre det fast på brugeren. Hvis vi kunne nøjes med at bygge ét interface til filtret, vil det altså pt. være simplest at gøre det i den eksisterende brugerkontekst. Spørgsmålet går netop på om vi forsimpler virkeligheden for meget med vores antagelse.

  Det skal nok understreges at vi ikke udelukker muligheden for at bygge et filter til søgeresultater for ikke-registrerede brugere senere, men hvis vi skal starte med den simpleste løsning der (forhåbenligt) giver værdi til de fleste og mest loyale brugere, kommer vi nok til at hænge den op på bruger-id’et. (Og ja – vi skal nok i samme åndedrag lige få set på at få sessionerne til at overleve længere end browser-sessionen)

 • Morten

  16. januar 2009

  Hvad med at dele resultaterne op (visuelt) i stedet for at filtrere?
  F.eks. ved at præsentere top X hits indenfor hver kildetype.

 • tosommerfugle

  17. januar 2009

  Umiddelbart vil jeg sige at behovet for “fintuning” af en søgning er større ved de faste søgninger der læses pr. mail/rss. Og jeg vil foreslå at kildetypen er synligt ved alle søgninger, uafhængig af om der filtreres eller ej – måske med mindre der filtreres på kun én type kilde.

 • Harning

  24. januar 2009

  Jeg må tilslutte mig Lars K Jensen spørgsmål:

  ” Er det ikke en fed service, som bør tilfalde alle, der bruger overskrift.dk?”

  Udover det indlysende – at ikke alle som anvender sig af overskrift.dk har nogen anledning til at være registrerede som brugere, så finder jeg personligt enhver form for ind og udloggning tidskrævende – hvorfor jeg ville vælge andre alternativer for at holde mig orienteret indenfor de emner og kildetyper som falder i min smag.

Comments are closed.