Hvad er din indflydelse i de sociale medier?

Hvad er din “indflydelse” i de sociale medier?

Et måske simpelt spørgsmål, men med et ikke så simpelt svar. Der er dukket tjenester op, som på forskellig vis forsøger at give en indikation på svaret, navnlig Klout og PeerIndex. Ideen er altså bl.a. at man kan måle sig i forhold til hinanden – i en slags ego-konkurrence på onlineindflydelse.

De to tjenester forsøger at angive et enkelt tal / score / rank for din indflydelse – eller social kapital, som nogen kalder det. Tjenesterne baserer deres score på en lang række parametre (Klout siger de baserer sig på 35 variable), men det er dog ikke helt til at gennemskue hvordan tjenesterne  finder, måler og vægter de forskellige scores, selvom de forsøger at forklare det på understanding the influence matrix (Klout) og tilsvarende hos Peerindex.

Min egen Klout score for min @nitoen Twitterprofil.

Der er også en del kritik af tjenesterne, f.eks. fra danske Henriette Weber, både på Digitalsyndikatet og på hendes egen blog (engelsk). En hurtig google søgning viser da også at mange andre er kritiske overfor tjenesterne, hovedsageligt de uigennemskuelig vægtninger af scores, samt at der synes at lægges mere vægt på kvantitet end kvalitet i udmåling af scores.

Danske scores

På Overskrift.dk har vi også simple rankings, dog kun baseret på en enkelt parameter f.eks. hvem der har flest (twitter) followers samt hvem der skriver flest tweets (talking heads).

Med åbne API’er fra Klout og PeerIndex er det dog nu også muligt at rank’e danskere på sociale medier, ihvertfald danskere på Twitter.  På Overskrift.dk har vi siden 2009 indsamlet og registreret danskere der anvender Twitter, og vi har nu indsamlet små 40.000 danske twitter profiler.  Som omtalt tidligere, er ca. halvdelen af twitter profilerne dog inaktive, i den forstand at disse har tweetet færre end 10 gange.

Klout, som er den tjeneste der dækker bedst, har scores på ca. 20.000 danske twittere, som er formentlig de meste aktive , mens PeerIndex kun har scores på ca. 6.000 danske twittere.

Du kan evt. finde din egne scores samt hvordan plads du er på i den danske twittersfære, målt efter Klout score (KScore) på http://overskrift.dk/twitter/score/

Der er også top-50 lister efter forskelige parametre:

Bemærk at det er en beta-udgave på Overskrift.dk, så hvis du ikke kan finde din egen profil er det måske fordi Klout ikke har lavet scores på din profil endnu, eller fordi din profil ikke er registreret på Overskrift.dk endnu (du kan så selv tilmelde dit Twitter feed).

Kommentarer og forslag er altid velkomne.


4 Comments

 • Janus

  14. juni 2011

  Man kan vist ikke tilmelde sit twitterfeed mere? Måske fordi twitter ikke har understøttelse for RSS feeds?

 • Stefan Bøgh-Andersen

  14. juni 2011

  Man kan faktisk stadig finde RSS feedet tilknyttet en Twitter-profil:
  På Twitter.com skal man skifte til den gamle udgave: klik på “Switch to Old Twitter” i drop-down’en øverst tilhøjre. I højre spalte er der så et RSS ikon for brugeren.

 • Stefan

  2. september 2011

  Er der noget maksimum for ens score? F.eks. er de 47 ud af et maksimum på 100?

 • Pingback:Twitter i Danmark 2011 | Overskrifts underskrift

Comments are closed.