Folketingsvalget 2011 på Twitter

Ved det netop overståede folketingsvalg var der en hel del aktivitet i den danske del af “Twittersfæren”. For at kaster lidt lys over brugen af Twitter i valgkampsperioden, er her nogle grafer med udgangspunkt i data fra Overskift.dk. På Overskrift.dk følger vi løbende pt. ca. 45.000 danskere, som er på Twitter.

Folk der interesserer sig for dansk politik generelt, har længe markeret deres tweets med hashtag #dkpol, og som det ses har aktiviteten været stor, særligt ved valgudskrivelsen d. 26. aug. 2011 og igen på selve valgdagen.

Twitter aktvitet i de sidste 3 måneder med brug af #dkpol hashtag.

Til selve valgperioden blev der anvendt et særligt hashtag #fv11 (folketingsvalg 2011), med små 3000 tweets på selve valgdagen.

Twitter aktivitet i de seneste 30 dage med brug af #fv11 hashtag.

For at sætte tallene i relief, viser næste graf antallet af alle danske tweets i de seneste 30 dage. Bemærk et peak ved valgudskrivelsen d. 26. aug. samt ny dansk twitter rekord på selve valgdagen med ca. 28.000 tweets på en enkelt dag.

Total antal tweets pr. dag i de sidste 30 dage.

Man kan også se hvilke politikere der blev tweetet mest om, f.eks. Thorning vs. Løkke. Følgende grafer viser antal indlæg, ikke kun fra Twitter, men også fra blogs, fora og andre sociale medie kilder.

Antal indlæg med ‘Thorning’  i de seneste 30 dage.

Antal indlæg med ‘Løkke’  i de seneste 30 dage.

.


One Comments

  • Facebook

    12. oktober 2011

    Hvordan mon det så ud på facebook?

Comments are closed.