danske twitter hashtags -2011

Twitter i Danmark 2011

På Overskrift.dk har vi tradition for at gøre status over de danske online sociale medier som bl.a. blogs, Twitter og andre typer, her ved årets udgang. Således også for 2011. I første omgang for Twitter.

Ved sidste status ved årsskiftet 2010/2011 havde vi registreret ca. 28.000 danske Twitter-profiler. Antallet er nu oppe i ca. 55.000, hvilket altså er en stigning på ca. 100% på et enkelt år!

Faltisk ligner tallene fra udgangen af 2010 og ved årets udgang 2011 hinanden:

ultimo 2010ultimo 2011
Har angivet en URL – til deres egen hjemmeside, blog, virksomhed eller lign.57%25%
Har angivet en beskrivelse (description)35%36%
Har angivet en stedangivelse (location)57%54%
Har oploadet profilbillede75%72%
Har foretaget mindst ét tweet76%69%
Har mindst én follower86%80%
Følger mindst én anden (friends)90%88%
Mere end 1000 updates5%5%
Står for halvdelen af alle tweets1,5%1,2%

Som det også har været påpeget ved de tidligere status, er aktiviteten meget skævt fordelt på Twitter. F.eks. er det de 625 mest aktive (svarende til ca. 1,2%) der står for halvdelen af alle tweets i den danske twittersfære. Blandt disse meget aktive twittere findes dog også nyhedsorganisationer som Børsen, EPN, JP.dk, DR Update, Berlingske etc. som alle auto-twitter deres strøm af nyheder. Samtidigt er der mange som ikke rigtigt er kommet igang, således har mere end 50% endnu kun skrevet 10 tweets eller færre.

Ligesom sidst er der også stor forskel i relationerne mellem de danske twittere ift. antal followers og antal friends. Danmarks absolut mest fulgte (followers) er Caroline Wozniacki med ca. 1/4 million(!) followers –hvilket er en stor fremgang på over 300% (fra ca. 80.000) på bare ét enkelt år. Danmarks næstmest fulgte twitter er Anders Fogh Rasmussen, som med “kun” 86.000 followers allerede er langt fra Caroline Wozniacki.

På Overskrift.dk kan man se de mest fulgte danske twittere:

Man kan også se en oversigt over de mest twittende danskere. Endelig kan se man også se de populæreste danske twitter baseret på Klout “indflydelses”-tjenesten – du kan også slå din egen Klout score op – som beskrevet i et tidligere blogindlæg om “måling af indflydelse i de sociale medier“.

De danske twittere genererer således en lang række tweets, ca. 22.000 tweets om dagen, langt over 1/2 million tweets om måneden:

Graf: antal Twitter-indlæg (y-akse) over de seneste 35 dage (x-akse)

Tidligere statistik fra Overskrift.dk om status for den danske blogosfære:


10 Comments

Comments are closed.