Hvor mange danske blogs findes der?

Her på Overskrift.dk har vi fulgt udviklingen af danske blogs – og andre sociale medier –  siden 2004, og vi bliver tit spurgt om status på bl.a. antallet a danske blogs, så det er vist på tiden med en sådan blog-status på den danske blogosfære.

Selvom sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram osv. løber med meget opmærksomhed for tiden, lever (danske) blogs og har det godt. Tidligere var det nødvendigt at forklare hvad en blog egentlig er, om forskellen på en blog og et (blog-)indlæg/post, men i dag er det en helt normal del af aktiviteterne online. Mange danske online nyhedsmedier har bloggere tilknyttet (f.eks Berlingske, JP, BT) og på et tidspunkt var det også ret udbredt af nyhedsmedierne stillede blog-platforme til rådighed for alle som havde lyst til at blogge. Tendensen har dog været at nyhedsmedierne har lukket disse platforme igen, bl.a. fordi det kræver ressourcer at holde en platform kørende rent teknisk, men også et (for) stort arbejde at holde tage stilling til om de mange indlæg og kommentarer nu også overholdt platformens indholds-politik ifm. f.eks. racisme. Et eksempel er TV2, som valgte at lukke deres blog-platform pr. 1 januar 2012.

Danskerne har dog mange andre muligheder for hurtigt at komme i gang med at blogge, særligt via udenlandske platforme som Googles Blogspot og på WordPress.com. Der er jo også muligheden for at blogge fra egen domæne, hvor det ser ud til at de fleste downloader og installere WordPress blog-platformen.

En anden tendens er også at bloggere finder sammen i netværk, hvor man kan dele samme interesse. Det er særligt de såkaldte modebloggere, som ofte er unge piger, som dagligt tager billeder af “dagens outfit” eller blogger om tøj de ønsker sig. F.eks. forsøger et blog-nærværk som BloggersDelight at finde frem til gode danske kvalitets-blogs indenfor mode, mad, underholdning etc. for at kunne gå samlet ud til annoncører og dermed sælge relevante banner-annoncer på tværs af de mange blogs under blogplatform.

Nå, men hvor mange danske bloggere eller blogs findes de så for tiden? Det kommer selvfølgelig an på hvordan man definerer en blog og om bloggen overhovedet stadig er aktiv.

Igennem tiden har vi på Overskrift.dk siden 2005 fulgt og indlæst blog-indlæg fra næsten 1/4 million danske blogs! Mange af disse blogs er dog siden enten flyttet, blevet inaktive eller helt forsvundet fra Internettet igen. Vi definerer en blog som aktiv, hvis der er skrevet blog-indlæg inden for de sidste 3 måneder.

For tiden har vi således registreret ca.74.000 danske blogs, hvilket jo er så godt som det samme ved begyndelsen af 2011. Udbredelsen af blogs i Danmark ser altså ud til at have fundet sit niveau, når det tælles på antallet af aktive blog. Vi registrerer hele tiden nye danske blogs, mens andre blogs altså samtidigt visner hen og bliver inaktive.

Der produceres hver dag et sted mellem 4.000 og 5.500 indlæg fra de mange blogs.

Her på  Overskrift.dk indlæses blog-indlæggene (og fra andre kilder som diskussionfora, virksomheds-sites, det offentlige, Twitter etc), og for at få overblik over hvad og hvornår der diskuteres emner af interesse, tilbyder vi den professionelle Social Media Monitoring tjeneste – sjovt nok kaldet  – “Overblik”. Her kan man altså følge hvem der siger hvad om dit brand, ledende medarbejdere, din kampagne eller måske dine konkurrenter på sociale medier som Facebook, Twitter og blogs etc. Du kan prøve tjenesten gratis i 14 dage.

 


16 Comments

 • Søren Sprogø

  22. august 2012

  Det store spørgsmål er så, hvor mange af disse blogs der rent faktisk er blogs, og hvor mange af dem der er splogs.

  For jeg kunne nemt frygte, at der findes mindst lige så mange danske splogs som der findes “rigtige” blogs.

 • Stefan Bøgh-Andersen

  22. august 2012

  Hej Søren

  Vi gør faktisk ret meget ud af kvalitetssikring af feedene og dermed blogs via har med i Overskrift.dk.
  Dagligt modtager vi tilmelding af splogs som skjult forsøger at reklamere for VVS-udstyr, hoteller, smykke-sites, viagra etc. Vi har automatiske og manuelle procedurer for at fjerne disse. Så dagligt bliver der faktisk taget splogs ud, så de ikke “ødelægger” resten af indholdet.

  Over tid har vi ihvertfald afvist over 50.000 feeds!

 • tosommerfugle

  23. august 2012

  På en måde kan det stabile antal ses som udtryk for en stigning i “tyngden”. Pointen er at når mange snik-snakkere er futtet over til Facebook, er der chance for at flere af dem som vælger at blogge snarere “vil” noget med det.

  Forresten kan der argumenters for at en del af dem som bruger Google+ gør det på en måde som er et alternativ til en klassisk blog-platform, og med god deltagelse fra læsere. Der mangler dog RSS feeds…

 • Frederik og Signe.

  2. november 2012

  Vi er to 8. klasser fra syd-vest sjælland, som fik til opgave at finde en blog, og skrive en kommentar. Vi fik en lektion til det (45 min.), og vi fandt RIGTIG MANGE!!! Men ingen som var gode, hvor man ikke skulle oprette en profil, bare for at skrive en lille kommentar. Efter 20 min. fandt vi en på Politiken.dk, men da vi skulle til at skrive kommentaren, skulle vi oprette en bruger. O men af en eller anden grund kunne vi ikke. Så vi måtte lede videre, indtil vi endeligt fandt denne blog! Det kunne da ikke være bedre at finde en blog, som handler om hvor mange blogge der er, når vi ikke engang kan finde EN blog, og skrive EN lille kommentar. Så derfor er vi sure på de mange blogge, som kræver log-in, eller hvor man bliver viderestillet til en anden hjemmeside, og så igen, igen, igen og igen! Da vi endelig fandt denne blog, blev vi VIRKELIG glade! Tak for en god blog, og den nemme måde at kommentere på!

 • Pingback:Hvorfor er blogmediet så populært? | BA Tilvalg Alpha

 • Pingback:Tal på anvendelse af sociale medier i Danmark | Overskrifts underskrift

 • Tina Jonasen

  22. februar 2014

  Blot til orientering, faldt jeg over denne side:
  http://addthison.com/blog/628/business/?a_id=cfe76924
  – vis indhold INTET har med emnet at gøre, og tilhørende en personkreds med “et blakket ry” (for at sige det mildt),
  så tænkte at de formodentlig ikke har indhentet tilladelse til at kopiere jeres tekster!?
  Er det modsatte tilfældet, skal jeg venligst undskylde ulejligheden!

  Bare et par gode råd……….
  ​Gode værktøjer ifm. misbrug af ens tekster:
  Google Alerts http://www.google.com/alerts
  Copyscape http://www.copyscape.com/
  ​Hvem står bag misbruget:
  Who Is Hosting This​ http://www.whoishostingthis.com/
  Anmeld misbrug:
  Google Webmaster Tools https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=en&pli=1
  ​Undgå fremtidigt misbrug:
  Google Search Authorship​ http://www.google.com/insidesearch/features/authorship/index.html​​​

 • Pingback:Hvorfor er blogs blevet så populært blandt danskerne | Momentumdk

 • Josephine Frederiksen

  12. januar 2015

  Hejsa
  Har for nyligt opstartet bloggen: Madmusen.dk, som (som navnet antyder) handler om mad og deler mine bedste opskrifter. Fokus er på sundhed og LCHF.

  Jeg er anbefalet at få den skrevet på jeres oversigt over blogs- men det lykkedes mig ikke lige at finde den. Kan I hjælpe?

  Mvh Madmusen

 • Ida Brinck-Lund

  3. november 2015

  Er det stadig relevant at få jer til at inkludere en blog?
  Har opstartet mit have univers og lanceret min blog og har allerede en del læsere trods ingen reklamer så jeg er godt tilfreds.

  Vh Ida Brinck-Lund

  • Stefan Bøgh-Andersen

   3. november 2015

   Hej Ida

   Det er helt fint du fortæller om din blog – den er nu også taget med i Overskrift.dk. Tak.

 • David

  18. januar 2016

  den der søgemaskine i har: Hvad siger danskerne om.. på http://www.overskrift.dk…. er det meningen at den skal bruge 8-10 evigheder på at finde noget frem?

 • Jens Ulrik Lange

  7. februar 2016

  @David: Der kan være perioder med ekstra pres på, og komplicerede søgninger kan tage længere tid. Vi arbejder hele tiden både på at håndtere begge dele bedre.

 • Søren

  24. juni 2016

  Hvad skal diverse blogs handle om for at blive optaget på overskrift.dk ?

  • Jens Ulrik Lange

   24. august 2016

   @Søren: Ingen krav om indhold – men splogs og tilsvarende vil blive fjernet. Har noteret din interesse, og jeg antager at du er interesseret i at få https://sport-net.dk/blog med.

 • Steen M. Nielsen

  5. oktober 2016

  Hej, jeg har denne blog omkring SEO, hvor jeg løbende kommer med gratis tips, nyheder og forslag til søgeoptimering. Bloggen er: http://blog.seo-sem.dk.

Comments are closed.