Hurtigere overvågning af danske online og sociale medier

Overskrift-applikationen tilbyder nu hurtigere overvågning og søgninger. Meget hurtigere. Den primære interaktion med tjenesten, sker typisk ved gennemgang af den daglige morgenrapport, så hvorfor er et hurtigt website vigtigt, når du bare læser din morgenrapport i ro og fred i dit mailprogram? Læs her hvad den nye hurtige platform betyder for dig som kunde.

Hurtigere overvågning giver bedre workflow

Systemer skal være klar når du er klar. De skal svare så snart du har spurgt. Gør de ikke det, kan tankerne og fokus hurtigt forsvinde i en hvad-var-det-nu-jeg-var-i-gang-med-oplevelse. Så det er altså ikke blot et stress-moment, når systemer er langsomme. Det har simpelthen direkte indflydelse på din produktivitet.

Når først en søgeprofil er sat op, går der måske måneder imellem at det er behov for tilpasninger. Det er som regel også først hér, at du ser effekten af den opgraderede platform.

Rent teknisk har vi flyttet data til en ny server, som kører nye database-versioner. Selve indekseringen af tekst-indholdet fra hundrede-tusindevis danske online og sociale medie kilder er flyttet til en speciel søgeteknologi, som er optimeret til indeksering af – og søgning i – store mængder tekst. Komplicerede søgninger, der tidligere kunne tage flere sekunder, afvikles nu på ganske få millisekunder. Den hurtigere overvågning og søgning har faktisk stor betydning.

Hastighed, hastighed, hastighed..

Kortere svartider i Overskrift tjenesten – det er den umiddelbare effekt. Udover at det giver en bedre oplevelse i arbejdet med søgninger og overvågninger, bliver stress-niveauet pga. svartider altså også elimineret. Men det er også medvirkende til, at du med fordel kan re-evaluere hvordan du kan arbejde med søgeprofiler til hverdag.

I arbejdet med tilpasning af søgeprofiler, kan du hurtigt få indblik i, om din tilpassede søgning kommer til at ramme plet. Hvis den “larmer” lidt og kræver yderligere tilpasning, kan det fikses mens du fastholder tanken:

Tilpasning af en søgeprofil

Der dannes lynhurtigt et billede af de resultater, der kan forventes af en søgning, ved klik på knappen Forhåndsvis. Et vindue pop’er op, og de seneste resultater samt aktivitskurver for den sidste måned og det sidste døgn kunne øjeblikkeligt til syne, og på den måde gives lynhurtigt et billede af hvor mange resultater de kommende morgeners morgenmail kommer til at indeholde. Er det for mange resultater pr. dag, skal søgningen måske indskrænkes. Er der slet ingen resultater, skal der nok slækkes lidt på de allerskarpeste kriterier. Søgesekunderne fra tidligere tider er udskiftet med millisekunder, og det gør en verden til forskel, når du skal arbejde med små tilpasninger for at få en søgeterm til at ramme plet.

Det er altså ikke nødvendigt at vente til næste morgen, for at finde ud af om en søgning kan forventes at ramme godt nok.

Nærhedssøgninger

En anden efterspurgt feature, som nu har fundet vej til Overskrift via den nye platform, er nærhedssøgninger – også kaldet proximity-søgninger. Søgemotoren har indtil videre bl.a. budt på:

  • muligheden for stopord, altså indlæg der indeholder et bestemt ord eller udtryk skal udelades
  • krævede ord: et eller flere ord eller udtryk skal findes, for at kvalificere et match
  • gruppering af ord: krav om at et indlæg skal indholde et af ordene fra en given liste (eller ikke må indholde et af ordene fra listen)
  • wildcard-søgninger, som kan finde alle former af et ord

Før i tiden begrænsede platformen sig til at understøtte søgninger a’la:

+panda +zoo

..som angiver at både ordet panda og ordet zoo skal findes i teksten. De to ord kan dog sagtens stå i to vidt forskellige afsnit i teksten, hvorfor omtalen af pandaer eller omtalen af zoo måske slet ikke har noget med hinanden at gøre.

Med den nye platform, er det muligt at blive mere specifik og kvalificere et match, hvis to eller flere ord findes med et overskueligt mellemrum, f.eks.

"panda zoo"~6

som betyder at ordene panda OG zoo begge skal findes i indlægget OG at der maksimalt må være 6 ords afstand imellem dem. Indenfor nærhedssøgninger er det ikke muligt at bruge wildcards (*), men da søgeplatformen er meget effektiv, kan ovenstående snildt udvides til eksempelvis:

"panda zoo"~6 "pandaer zoo"~6 "panda zoologisk"~6 "pandaer zoologisk"~6

Hvilket betyder at ordet zoo eller zoologisk skal findes og enten panda eller pandaer skal findes maksimalt 6 ord væk. Dermed bliver resultaterne meget mere relevante.

Prøv selv

Har du endnu ikke prøvet kræfter med Danmarks mest præcise online medie og social listening værktøj, er der også 14 dages gratis og uforpligtende prøveperiode til dig lige her.

Prøv gratis og uforpligtende i 14 dage