DiffusionBee AI's fortolkning af en API forvirret twitter-fugl i tegneseriestil

Twitters uransagelige veje

Opdatering 30. maj: Twitter har lukket for adgangen via de anvendte API’er. Med Overskrift er det dog fortsat muligt at følge dine interesser i omtaler – også på Twitter.

Opdatering 30. marts: Twitter annoncerer at adgangen til data af nævneværdigt omfang bliver til et betalingsprodukt. Pris er endnu ukendt, men en ansøgning til adgang er foretaget. Den nuværende adgang varsles lukket pr. den 29. april 2023. Twitter har tidligere annonceret ændringer der ikke er blevet gennemført i praksis, så hos Overskrift forholder vi os indtil videre afventende.

Opdatering 15. marts: Det ser ud til at adgangen til det ældre API hos Twitter nu er endeligt lukket. Der vil være begrænset indhold fra Twitter indtil vores migrering til det nye API er helt på plads.

Opdatering 22. februar: Der kommer drypvise meldinger fra Twitter, som ikke formidler noget videre konkret. Den 13. februar forlængede man fristen med yderligere et par dage, og senest den 18. februar, hvor det angives at man arbejder videre og er fokuseret på en kvalitetsløsning over de næste par uger. Så endnu intet konkret nyt – men en udskydelse.

Opdatering 9. februar: Twitter melder ud at der kommer til at være et betalingsprodukt, at deadline for udrulning af det nye API er flyttet til den 13. februar. Hvorvidt betalingsudgaven giver den nødvendige adgang er endnu uvist, ligesom det f.eks. heller ikke er muligt at læse lavpraktiske ting som hvordan betaling skal ske.

De vage meldinger medfører en del spekulation hos brugere af adgangen, og mange mener ikke at det er realistisk for Twitter at overholde den nye deadline. Endnu en gang må vi beklager usikkerheden dette medfører, men vi er opmærksomme på problemet som vi følge tæt, og det har højeste prioritet fortsat at kunne levere Twitter-data stabilt.


Hele Twitter-platformen er muligvis blevet reddet af at Elon Musk købte Twitter i oktober 2022, men det har også været vigtigt for Twitter at ændre nogle ting internt for at have en bæredygtig forretning. Det har betydet fyringer hos Twitter, men det har også betydet at man har undersøgt muligheden for at gøre dele af platformen, som tidligere har været en ren udgift, profitabel.

Den 2. februar 2023 (med 7 dages varsel), meldte Twitter ud, at de kommer til at slukke den gratis adgang til tweets via det såkaldte API (Application Programmers Interface), og at der vil blive meldt mere ud om prissætningen i løbet af uge 6 2023. En adgang som Overskrift blandt andet benytter sig af.

I skrivende stund (d. 8. februar – dagen før betaling skulle indføres) er prisen for fortsat adgang endnu ikke meldt ud.

Overskrifts tilgang

Overskrift har intet problem med at betale for adgang til data, og det kan undre at Twitter ikke tidligere har gjort mere for at blive en rentabel forretning. Salg af annoncer har i hvert fald ikke  kunnet oppebære forretningen. Siden Musk’s overtagelse i oktober, har meldingerne og stabiliteten af Twitter været svingende, og det skaber selvfølgelig usikkerhed i branchen og hos kunderne når forsyningssikkerheden daler. Den usikkerhed er vi opmærksomme på, og derfor har vi forespurgt hos vores øvrige leverandører om deres forventning til at kunne levere Twitter-data som hidtil, og de fleste mener at kunne opretholde en leverance.

Det lyder selvfølgelig rigtig godt, men de seneste måneders meldinger fra Twitter har bare også vist at intet er sikkert når det kommer til Twitter i disse dage.

Vores indledende tilgang er derfor at sikre at vi lever op til alle krav for at hente og anvende data fra Twitter. Dernæst må en ny driftsomkostning forventes.

Dette indlæg er forhåbenligt det sidste vi er nødt til at melde ud om Twitter i et stykke tid, men hvis det skulle medføre ændringer i vilkår eller pris for tjenesten, melder vi ud hurtigst muligt.