Indlæg fra fremtiden

Det kræver nok en forklaring, når en post fra en blog eller et nyhedsmedie tilsyneladende er skrevet om “minus 23 minutter”. Når overskrift.dk aggregerer feeds, hentes indlæggets udgivelsestidspunkt fra feedet.

Nogen gange findes dette tidspunkt ikke i feedet. Det er svært at afgøre hvorfor det sker og årsagerne er nok mangfoldige. I disse tilfælde påklistrer vi selv tidspunktet for aggregeringen og antager at dette også er udgivelsestidspunktet for alle nye indlæg i feedet. Andre gang er tidspunktet for aggregeringen helt ude i hampen – især er “default datoen” 1. januar 1970 populær, men her tillader vi os igen at disponere og sætte udgivelsestidspunktet for nye posts til aggregeringstidspunktet. Og så er der grænsetilfældene hvor afvigelsen er mindre end en time.

Her må vi konkludere at serveren der leverer feedet, ikke kører samme tid som overskrift.dk – f.eks. ved skift til og fra sommertid. Årsagen kan også være at systemet der producerer feedet tror at kilden befinder sig i en anden tidszone end tilfældet er. Uanset årsagen vil overskrift.dk “tolerere” afvigelsen og stole på tidsangivelsen i feedet, så længe den ikke afviger mere end en time ud i fremtiden.

Der er altså ikke indført tidsforskel til Bornholm bag din ryg..

/Jens U.