Blogforum: Hvor mange weblogs er der i Danmark?

Hvor mange blogs er der så i Danmark?” bliver Jens Ulrik og jeg ofte spurgt om, når nu vi i Overskrift.dk forsøger at skabe et overblik og aggregering af den “danske blogosfære”.

I dag løber Blogforum af stablen på Islands Brygge med små 100 mennesker som interesserer sig for (eller ligefrem brænder for weblogs). Jeg blev bedt om at holde et lille indlæg om antallet af blogs i Danmark og blog-udviklingen generelt.

Du kan downloade præsentationen her (Powerpoint, 8 sider, 1/2 MB).

Hoved-pointen er vel at udviklingen af antallet af blogs i Danmark har været konstant stigende i de sidste par år – indtil her omkring sommeren hvor antallet af blogs er begyndt at stige markant. Jeg tror personligt det bl.a. hænger sammen med at flere danske mediehuse (Urban, TV 2 ,… ) er begyndt at tilbyde (gratis) weblog-tjenester ..

Blogs-statistik-okt-2006-smaller.png

Som det ses på grafen er der altså sket en stor udvikling hen over sommeren og antallet af feeds er fordoblet på kun ca. 5 måneder! Det svarer jo endelig til de fordoblingsrater som det kendes fra de udenlandske undersøgelser og “blogosfære”.

To ting at bemærke i figuren:

  1. Figuren visers antallet af feeds – ikke nødvendigvis blogs. Pt. stammer ca. 85% af de danske feeds fra blogs.
  2. Et stort antal af feeds (særligt dem fra weblogs) er inaktive. Næsten halvdelen af alle blog-feeds er inaktive, dvs. uden nye indlæg i de seneste 6 måneder, se uddybning i præsentationen og i tidligere indlæg om inaktivitet.