Hver femte hit på ComputerWorld kommer nu via RSS feeds

.. kan man bl.a. læse hos Kim Elmose: “ComputerWorld: Væk med avis-agtigt design – goddag til overblik”. Generelt handler Elmoses indlæg om ComputerWorlds (CW) nye online design/layout, hvor han har udspurgt CW’s nyhedsredaktør Dan Jensen. Interessant, synes jeg, at CW “træder ud af avismediet” og bliver et “rent netmedie”, som også chefredaktør Mikael Lindholm slår på i velkomsten til det nye ComputerWorld:

Som det første medie i Danmark gør vi op med den traditionelle avistænkning på nettet.

Der er kommentarer fra f.eks Luftskibet og Flopper til den mere kritiske Planet SF Eksponering, som mener at der mangler den journalistiske vægtning af historierne, når nu alle historier på CW vægtes ligeligt, som i blog-verdenen.

Anyway, det jeg naturligvis bed mærke i, er Dan Jensens udtalelse om at:

mere end hver femte hit på siden kommer via RSS-feeds

hvilket jo netop er hvordan den “moderne web-bruger” anvender nettet: via sin RSS feed-læser kan man nu overskue masser af websites og ser man en interessant overskrift, klikker man først derefter videre til hele artiklen på det oprindelige website. Mao. altså langt uden om “forsiden” på websitet, som der jo ellers er så meget snak om at de traditionelle avis-medier på nettet vil forsøge at lokke læserne hen på og igennem.

DONA‘s mailingliste anvises i den forbindelse for tiden links til en række danske RSS-baserede aggregator nyhedssider (og tak for det):

så der er rig mulighed for at læse nyheder på overskrifts-niveau (og klikke videre uden om forsiden til artiklerne).


2 Comments

 • Morten

  6. december 2006

  Det er nu undertegnede (overtegnede?) der har forfattet det kritiske indlæg, ikke Planet SF, som blot er en gruppeaggregatorportal…

  I øvrigt mener jeg ikke med mit indlæg, at RSS-læsning ikke også er vejen frem, det er blot også nødvendigt med eksplicit prioritering her og der for at fastholde overblikket.

 • Stefan

  6. december 2006

  Sorry Morten – det var jeg ikke opmærksom på. Det er også de der sørens RSS aggregatorer på nettet som syndikerer og re-destribuerer de oprindelige indlæg, som forvirrer billedet 🙂

  Jeg synes det er et spændende tiltag som CW gør, og beundringsværdigt at de tager skridtet i en retning så langt fra den sædvanlige “avis” layout på nettet. Det kan så være at CW på sigt må revurdere deres satsning, men fint at nogen har mod til at prøve grænser af med net-mediet.

  Problemet med CW er som du siger, at uden journalistisk vægtning kan man jo netop ligeså godt læse hele CW i sin RSS nyhedslæser og har derfor nu slet ikke grund til at gå på CW.dk uden om sin RSS læser.

  Jeg synes det faktisk kunne være interessant med den modsatte tilgang: at tilføje en journalistisk prioritering og vægtning af “blogosfæren”. Lidt ligesom på LæserBladet (hvor det dog kun er indlæg fra EkstraBladets EBblog verden), hvor journalister vejleder i underskoven af mere eller mindre interessante blog-indlæg, puljer dem sammen finder indlæg om samme emne, gerne med modsatrettede holdninger, hvad er oppe i tiden …

Comments are closed.