Politiken launcher weblog-system – på weblog.dk

Så er Politiken også kommet med på vognen og har lanceret blogs. I første omgang anvendes blogsene af Politikens egne journalister, men inden længe åbnes også op for at alle andre kan åbne en gratis weblog.

Kim Elmose, som er blog-redaktør hos Politiken, har selv løftet lidt af sløret om vejen frem til den nye weblog-platform, bl.a. på sin egen blog samt i et interview hos Innovations Labs Vidensbank for nye medier. Her fortælles bl.a. om valg af teknisk platform, som faldt på den populære WordPress i Multi-User udgaven (også kendt som WP-MU) af forskellige årsager, bl.a. at det er Open Source, stabilt, nemt at udvide, der findes en masser plug-ins, samt at implementerings-partneren Jesper Balslev & Co. fra visITfilm har en masse erfaring med netop WordPress.

Det er lykkedes Politiken at få fat på den prominente web-adresse (URL) Weblog.dk, hvilket der knytter sig en sjov lille historie til: Jesper Balslev havde for mange år siden ønsket at få fat i domænenavnet weblog.dk, men domænet var optaget. Så en dag i 2004 opdagede han, at domænet var frit igen og ville så slå til for at købe det, men inden han nåede så langt var domænet allerede solgt til anden side! Køberen? Jo, såmænd hans egen weblog-partner Jens Winther med hvem Jesper har skrevet den første bog/hæfte om weblogs på dansk, “Start på Weblogs“. Small World.

UPDATE: Jesper har fundet den oprindelige post frem om købet af weblog.dk domænet. Se i kommentarerne…


8 Comments

Comments are closed.