TV2-bloggere i oprør over at deres identitet afsløres via Google Map -kort

TV2 blog-kortTV2 blog-systemet havde for 2 dage siden 1 års fødselsdag, og i den anledning er der bl.a. indført en ny feature med at vise et (Google Maps-baseret) kort over aktivitet i landet hvor TV2-bloggere skriver nye indlæg. Kortet findes på http://blog-dyn.tv2.dk/live.php ved at klikke på globus-ikonet helt til højre.
Det lyder jo i seig selv jo som en fin feature (vi har jo også et blog-kort på Overskrift.dk), men TV2-bloggerne er vildt oprørte over denne nye kort-feature og der kan man godt forstå:

For det første bliver det ikke annonceret centralt, men på en tilfældig TV2-medarbejders blog.

Brugerne er altså ikke nødvendigvis klar over at deres blog-indlæg bliver markeret på et Danmarks-kort, og som flere TV2-bloggere gør opmærksom på, er der jo ofte en grund til at man blogger mere eller mindre anonyment, og ikke har lyst til at andre ihvertfald ved hvor man bor. Bl.a. historien om Nicebitch som er på flugt fra “sin psykopatiske exmand”, og naturligvis ikke er interesseret i at få hendes opholdssted udleveret. Nicebitch har derfor allerede nedlagt sin blog hos TV2 og skrevet et afskedsbrev, lagt på en andens blog.

TV2 oplyser at punktet på kortet udelukkende stammer fra postnummeret, som TV2 bloggerne selv har oplyst i deres profil, så det nærmeste man kan finde folk på er altså på postnummer-niveau, men hvis man bor i en lille landsby er det jo ikke megen hjælp. TV2 oplyser også at man bare kan angive et andet, forkert eller slet ingen postnummer i profilen, men holder det og er det lovligt?

En anden TV2-blogger, abbifar, mener at TV2 er i strid med Loven om Personoplysninger. En del TV2-bloggere er i oprør (og her og her og her og her ), og det er pt. ikke muligt at få en officiel meddelelse fra TV2 nu her kl. 11, da TV2 “netop sidder i møde om sagen lige nu” og vil udsende en meddelelse senere.

Følg med her på bloggen og den videre udvikling…

UPDATE kl. 19.00: TV2 har nu præciseret anvendelsen af postnummeret i brugernes profil, bl.a.

Hvis man er registreret i en af de større byer, vil taleboblen vise, at aktiviteten er foregået i den pågældende by. Hvis man ikke bor i en af de større byer, vil taleboblen blive placeret et tilfældigt sted i regionen (f.eks. Sydjylland).

samt at zoom-funktionen i kortet aldrig har kunnet anvendes til at se hvilken gade en bruger boede.


2 Comments

 • Søren Johannessen

  5. juli 2007

  av av den er grim! – Det skal opbygges på den måde som fx jeres kort – hvor det er brugerne der bestemmer om noget evt. skal geotagges via GeoRSS før det bliver spredt rundt på diverse kort mashups.

  Desuden er det også totalt uinteressant at vide bloggeren bor i postnummer Varde, men skriver et indlæg fra Roskilde Festivalen om hvordan stemningen er der lige nu. Blogindlæggets indhold skal følge det geografiske sted man evt. omtaler.

  Og hvor mon TV2 programøren har inspiration til sådan et kort fra? 😉

 • Søren Johannessen

  5. juli 2007

  Undskyld! mente Google Maps kortet skal følge blogindlæggets evt. geografiske sted

Comments are closed.