Blogmagasinet podcast om danske blogportaler, bl.a. Overskrift.dk

Som omtalt for et par uger siden, gik Blogmagasinet i luften og er allerede nået til Podcast nr. 2 som denne gang omhandler danske blog-portaler, deriblandt altså også Overskrift.dk.

Det omtales bl.a. som en fin feature at man på Overskrift.dk kan abonnere på egne favorit søge-termer, og så få besked via RSS-feed (samt mulighed for daglig resume-mail) når søge-termerner optræder i danske blog (og andre RSS-kilder). Som vi selv mener: en slags up-to-date “Live Web” søgemaskine for danske weblog-indhold.
Rasmus efterlyser dog at man ligesom på f.eks. Blogbot kan sammensætte sine egne “lister”, dvs. en slags online RSS feed-reader. Tak for opfordringen Rasmus. Vi har på Overskrift.dk i første omgang valgt ikke at satse på at lave online feedreaders, bl.a. fordi der jo findes en lang række gode feedreaders, bl.a. Bloglines, Google Reader, Netvibes som jo gør det rigtigt godt. Men det er da en feature vi vil skrive på vores (efterhånden lange) huskeliste over gode ideer …

Jeg må da også lige påpege at Overskrift.dk forsøger at være blog-oversigt over “alle” danske weblogs, og i skrivende stund er der mere end 50.000 (!) danske blogs med i Overskrift.dk, men hvor det “som sædvanligt” kun er ca. halvdelen som er aktive. Jeg ved ikke hvor mange blogs der er med i Blogbot og de andre danske blog-oversigter, men med de blog-samarbejder vi har med en lang række danske blog-tjenester, vil jeg mene at Overskrift.dk er den klart største blog-oversigt i Danmark.

Rasmus, som bestyrer Blogmagasinet, nævner da i øvrigt gentagne gange at podcast-projektet ikke er tænkt som et en-mands projekt, så hermed opfordringen givet videre til at bistå Rasmus i den videre udvikling af Blogmagasinet


2 Comments

 • Rasmus

  17. juli 2007

  Er der nogen god grund til, at man kun kan overvåge 3 søgeord per rss?

 • Stefan

  18. juli 2007

  Grunden til at man kun kan overvåge 3 søgetermer er bl.a. at det er ret ressource-krævende (for serveren) at re-generere RSS-feeds for søgeresultaterne for samtlige brugere – hver eneste time.

  Desuden er det jo bare en gratis tjeneste vi stiller til rådighed, og vi er igang med at udvikle en mere professionel søgeords-overvågning, hvor det så skal være muligt at overvåge et langt større antal søgeord.

Comments are closed.