Skal der betaling til for at folk gider vidensdeling?

Forleden omtalte jeg hvordan Version2 udlovede præmier (i form af fri-billetter til en konference) til brugere for at deltage i deres Wiki, IT-leksikon, ved at oprette eller ændre i artikler.

Senere berettede Luftskibet så om den danske del af Wikipedia, at det åbenbart står så sløjt til med antallet af danske artikler, at man har indført en konkurrence om at skrive den bedste artikel. Også her er der præmier for at tiltrække skribenter, selv om præmierne består af donationer – pt. bøger fra forskellige forlag og DVD’er fra privatpersoner!

På Community- og netværks-sitet for kommunikationsfolk, KommunikationsForum, har man også gang i præmierne: i september måned løber en konkurrence for bedste blog-indlæg på K-Forum. Præmien? Hele kr. 5.000,- !

Spørgsmålet om det bare et små gimmicks fra de tre websites side for at lave lidt opmærksomhed, eller om det snarere er en generel trend at det faktisk er nødvendigt med præmier for at tiltrække skribenter? Gider folk kun at vidensdele hvis der er en præmie i udsigt, eller…. ?