Det flyver rundt med blog-tal

I dagens Karrieretillæg i JP, er jeg citeret for et der er 7.000-10.000 aktive blogs i Danmark. Det kræver lidt uddybning. Journalisten fra JP spurgte mig hvor mange danske blogs der findes. Det kan jeg naturligvis ikke give et præcist tal på, men jeg ved hvor mange der er tilmeldt Overskrift.dk, og har en fornemmelse af at det er forholdsvis retvisende (med forbehold for at vi bevidst har valgt at se bort fra blogs på sites som f.eks. børne/ungdomssitet Arto).

Næste spørgsmål: Hvor mange af disse er så aktive? Spørgsmålet var lidt for generelt, så mit modspørgsmål var “Hvornår er en blog aktiv? Når der har været skrevet indenfor et år, 90 dage, 60 dage, 1 måned?“. Det kunne journalisten ikke rigtig forholde sig til, så jeg gav hende svar på alle de nævnte perioder. Efter et par minutters samtale, landede vi på at en blog der ikke er skrevet til i en måned, ikke er videre aktiv. Der bliver altså hver måned skrevet indlæg til 7.000-10.000 blogs, som er tilmeldt Overskrift.dk.

Det lyder jo ikke af forfærdeligt meget – også set i forhold til de næsten 70.000 danske blogs på Overskrift.dk – så her er endnu flere blog-tal at forholde sig til:

 • De sidste 30 dage er der postet til ca. 8.500 forskellige blogs.
 • For et år siden var dette tal ca. 6.000.
 • Der er postet til ca. 11.500 forskellige blogs de sidste 60 dage, og til ca. 14.000 blogs de sidste 90 dage.
 • Det sidste år er der postet til ca. 35.000 forskellige blogs.

Hvilket tal skal bruges for at afgøre om en blog er aktiv?


12 Comments

 • Ulrik Brøndum

  14. september 2007

  Jeg vil nok mene at minimumssatsen for opdatering af en blog er en måned, så en blog der ikke er skrevet på en måned vil jeg ikke anse som værende aktiv.

  Men hvad tal går i selv ud fra på Overskrift.dk? Hvis man ikke har blogget i en periode på en blog som er tilmeldt Overskrift.dk, så kommer ens overskrifter/indlæg ikke længere på forsiden af Overskrift.dk da i så ikke anser bloggen for at være ”aktiv”.

  Hvor lang periode har i valgt at systemet skal bruge der, for at afgøre om indlæg skal vises på forsiden af Overskrift.dk eller ej?

 • Kim Rosgaard

  14. september 2007

  Jeg er mere interesseret i at vide hvad der skal til for at et site havner på forsiden af overskrift.dk når man har lavet et nyt indlæg. I 2006 oprettede jeg mig første gang på overskrift.dk og var aktiv med nye indlæg dagligt på mit site. Efter et par måneder lukkede jeg mit site ned da jeg skulle udvikle et nyt. Siden da er det ikke lykkedes mig at se mine egne indlæg på overskrift.dk selvom jeg jævnligt opdaterede sitet. Jeg har også forsøgt at kontakte jeg på mail her i foråret men det blev i stilhed ignoreret. Jeg hørte i hvertfald aldrig fra jer. Umiddelbart virker det som om at min blog er markeret som inaktiv og derfor vises mine indlæg ikke under seneste indlæg på overskrift.dk. Hvorfor bliver sites markeret som inaktive og hvor længe? Og hvad skal der til for at et site kan aktiveres igen?

 • Jens Ulrik

  14. september 2007

  @Ulrik: Forsiden at Overskrift.dk viser hvad der blogges om lige nu – altså de 15 seneste blog-posts vi får ind. Hvis man pinger os efter at have skrevet et indlæg, kommer man altså med ret stor sandsynlighed med på forsiden, da vi læser indlægget med det samme og smider det på forsiden sammen med de 14 andre seneste indlæg.

  Hvis du IKKE pinger os, skal vi selv ud og læse dit feed med jævne mellemrum, for at undersøge om du har skrevet noget nyt. Da der efterhånden er RIGTIG MANGE danske blogs, kan der sagtens gå en time eller to før vi finder ud af at du har skrevet noget nyt. Og på den tid kan dit indlæg være blevet “for gammelt” til at komme på forsiden.

  Derudover skal det nævnes at vi en gang imellem tager en oprydningsdag. Her sætter vi typisk blogs i status “inaktiv” hvis der ikke har skrevet noget i dem i lang tid – typisk tre måneder eller mere. I disse tilfælde piller vi dem ud af den almindelige rotation, da der er lidt ærgerligt at bruge netressourcer på en masse blogs der alligevel aldrig opdateres. Ligeledes samler vi en gang imellem op, for at se om nogen er “vågnet” igen – de ryger tilbage i almindelige rotation.

 • Jens Ulrik

  14. september 2007

  @Kim: Jeg kan se at dit feed (antager at det er GhostCom du refererer til) er tilmeldt og absolut i live her og her. Efterhånden må vi nok sande at man er nødt til at pinge os for at få en plads på forsiden.

  Det kan du typisk sætte dit blogsystem op til at gøre automatisk – se forklaring her, eller du kan pinge os “manuelt”, når du har skrevet et indlæg, ved at bruge denne side.

  Er ked af at din mail ikke blev besvaret. Vi har gjort rigtig meget ud af at besvare alle mails, så jeg vil gætte på at den fejlagtigt er røget i spamfiltret, eller at den er gået tabt hos vores mail-hotel, der desværre en gang imellem kaster små bunker af mails “i havet”.

 • Kim Rosgaard

  14. september 2007

  @Jens Ulrik: Tak for dit svar! Ja, jeg er “i live” på de to links men man skal godt nok søge grundigt for at kunne finde nogen ord der relaterer til mit site. Jeg vil lige indskyde at jeg fra dag 1 automatisk har pinget jer på http://www.overskrift.dk/ping/ via WordPress pingsystem som virker glimrende på andre sites, men lige lidt har det hjulpet. I min naive tro på at det ville hjælpe, tilmeldte jeg mit site 2 gange, derfor er der 2 links til mit site.

 • Morten Høybye Frederiksen

  14. september 2007

  Jeg vil mene, at en måned er lige i underkanten til at afgøre aktivitet, i hvert fald hvis man vil undersøge om en blog er afgået ved døden. Jeg er muligvis forudindtaget, men en sommerferie kan heldigvis nemt udgøre 3-4 uger, og i andre sammenhænge kan der også være gode grunde til at man tager en pause på mere end en måned.

 • Ulrik Brøndum

  14. september 2007

  Morten – “Jeg vil mene, at en måned er lige i underkanten til at afgøre aktivitet”

  Det med ferien havde jeg ikke lige tænt over :o), men det kan jeg give dig ret i.

  Jens Ulrik – kan i så ikke offentliggøre en “aktivitets deadline” over hvornår i officielt mener at en blog er inaktiv, og dermed bliver “ryddet” fra Overskrift.dk?

 • Jens Ulrik

  14. september 2007

  @Ulrik: Jeg vil gerne adskille diskussionen: Én ting er at man kan diskuttere hvor lang tid siden der er skrevet til en blog, for at kunne kalde den aktiv. En HELT anden er hvornår vi på Overskrift.dk holder op med at læse et feed pga. inaktivitet.

  Indlægget her handler om det første spørgsmål. Det andet spørgsmål behandler jeg herunder:

  Vi rydder ikke noget – holder blot op med at læse fra en blog. Der findes ikke nogen officiel deadline, da vi gør det når vi prioriterer det højt nok ift. de andre ting vi gerne vil med Overskrift.dk.

  Vi sætter os en gang imellem ned og vurderer om vi kan forbedre opdateringstiden betydeligt for de aktive feeds som ikke pinger os. Hvis vi kan gøre det ved at holde op med at læse blogs der ikke har været skrevet til i lang tid, så gør vi naturligvis det. En egentlig aktivitetsdeadline kan jeg ikke give, da den ikke findes.

  Til gengæld gælder det at:

  1) vi ikke deaktiverer feeds hvis de har været opdateret indenfor de seneste tre måneder

  2) vi på to-do listen tilføjer en feature der gør, at man skal kunne re-aktivere sit feed ved at pinge os manuelt eller automatisk

  Giver det mening?

 • Ulrik Brøndum

  14. september 2007

  Jens Ulrik – Det giver absolut mening, og helt i orden, det var langt fra nogen kritik. Jeg syntes Overskrift.dk er et fantastisk værktøj, og bruger det aktivt.

  Nu faldt dit indlæg bare lige ind i de oplevelser jeg har haft med Overskrift.dk og “inakitve” Blogs, lad os sætte punktum ved det, og komme videre 😉 Go’ weekend

 • Jens Ulrik

  14. september 2007

  @Ulrik: Lige over – Go’ weekend.

  …vi vil ellers vildt gerne have kritik – ellers laver vi jo ikke de ting Overskrift.dk-brugerne syntes er fede.

 • Pingback:blogtal fra overskrift.dk « Kollaborativ

 • Pingback:GCI Mannov » Blog Archive » Hvordan man vurderer, om en blog er indflydelsesrig

Comments are closed.