Henriette Weber jubler med Jaiku over Google opkøb

google-jaiku.pngDer havde vist været nogle rygter i et stykke tid, og i går blev det så officielt: Google har opkøbt finske mikroblogger tjeneste Jaiku. Hovedkraften bag Jaiku er finske Juri Engeström, og selve navnet er vist en sammenblanding at hans fornavn og så det japanske digt-begreb haiku. Og hele ideen er jo netop også at det ikke skal være længere tekst-indlæg som i “almindelig” blogging, men snarere korte statements man kan fyre af bl.a. via SMS. På den måde kan man i små korte beskeder fortælle omverdenen hvad man går rundt og laver lige nu – og man kan følge med i sine venners gøre og laden. Altså meget lig SMS, men nu også på nettet.

henriette.jpgJaiku har vist kun eksisteret i en meget kort periode siden engang i 2006 (sidste år!) med et meget lille team, der iblandt danske Henriette Weber, af mange kendt som Toothless tiger, som på freelance-basis har hjulpet Jaiku med en masse omtale. Særligt på årets Reboot event hvor jeg kan huske det bl.a. blev til “Commentator Attack” og dejlige Jaiku kager.

Henriette siger at det er sindsygt stort for teamet og for hende selv. “Det overgår min vildeste fantasi – at et så dedikeret team pga. deres tro på produktet kan få jaiku.com solgt til en så stor virksomhed som google.” Selv er hun ganske tilfreds – “det er den blåstempling af toothless tiger som jeg brug for – for at vise de danske virksomheder at jeg er en seriøs aktør på det globale marked indenfor mikrobrands”

Henriette ved ikke endnu om hendes nye arbejdsplads bliver på Google’s kontor i san francisco – hvis hun får tilbudet – hvem ved… danmark er et interessant land – mange spår at hvis jeg starter hos Google bliver det er socialt experiment uden sidestykke.. alle er dog helt sikre på at hun har for meget ben i næsen til en amerikansk kæmpe virksomhed – men lad os nu se..

Sejt gået Jaiku .. og Henriette Weber!

UPDATE: Kim Elmose gør opmærksom på en lille video som Henrik Føhns optog i forbindelse med Reboot i foråret med Juri, som kort forklarer hvad Jaiku går ud på.

Overskrift.dk søgninger: Jaiku, tag: Jaiku.


13 Comments

 • Morten Kamper

  10. oktober 2007

  Allerførst tillykke med handlen. Jeg troede ellers ikke at der var usikkerhed om din/Henriettes nye arbejdsplads (-:

 • Henriette (nej, ikke hende, en anden)

  10. oktober 2007

  Vildt, STORT tilykke til Henriette. Det er fortjent for den kvinde knokler og giver sig selv 110%

  /Henriette

 • Hekla

  10. oktober 2007

  hey,
  Jeg har ingen tvivl whatsoever om at de osse kan bruge folk med ben i næsen på google – hvad er google teamet ellers gjort af? Godt gået Hen, du er for sej – og man høster hvad man sår og hvis man som dig har så meget vilje, krudt og PIPPI, så kan det kun gå den rigtige vej – er det fransisco?

 • Stefan

  10. oktober 2007

  Ja, det er super-sejt gået af Jaiku – og skønt for Henriette at hun er og har været en del af det.

  Husk at at give hende kredit ovre på Weber eller Toothless Tiger.

 • henriette weber andersen

  10. oktober 2007

  he he=) så er det den “rigtige” henriette der taler… tusind tak for de flotte roser – som jeg sagde i en IM tidligere idag.. det har været stort for mig at kunne lave opgaver for jaiku og få det hele op at stå og over diverse tipping points. Da jeg startede var min funktion at få flere mennesker til og senere blev det mere og mere støttefunktioner omkring jaiku…
  Men at de opgaver som man elsker at lave gør at virksomheden bliver købt af google – det er jo nærmest.. utopi =)

  men jeg er glad… og morten der er ikke usikkerhed omkring min arbejdsplads – jeg er stadigvæk din =) ( måske med større selvtillid og følelse af lidt mere værdi end før =)

 • Torben

  10. oktober 2007

  Godt gået niece og til lykke med det!

 • Pingback:Google napper Jaiku | oschlag.dk - ham med huen

 • Anne Moloney

  10. oktober 2007

  Hej Henriette. Sejt og SUPER tillykke!!
  Kærlig hilsen fra Anne på Fejø

 • Elly Andersen

  12. oktober 2007

  TILLYKKE lad os brolægge verden med sejre – båd store og små tæller. Og husk du er altid velkommen til at kop kaffe hos Center for Tingskultur 🙂
  Tænk, at du kan danske med guldfisk – godt gået
  Varme hilsner
  Elly

 • Elly Andersen

  12. oktober 2007

  Ja, undskyld – det gik for stærkt. Der skulle selvfølgelig stå DANSE med guldfisk (og i hvert fald slet ikke DASKE med guldfisk) 🙂
  Mere knus Elly fra heltinderne

 • Pingback:Overskrifts underskrift » Naser Khader anvender nye mobil medier i valgkampen

 • Pingback:BarCamp kommer til Copenhagen | Overskrifts underskrift

 • Pingback:Danske bøger om Web 2.0: Henriette Webers ROI bog • Overskrift.dk

Comments are closed.