Helle Thorning-Schmidt åbner blog og TV-kanal

I mandags åbnede Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt sin egen weblog med åbnings-indlægget “Velkommen til min blog“, bla.:

Moderne politik handler om dialog og åbenhed, og om at være oprigtigt interesseret i, hvordan tingene virker i virkeligheden. Det er udtryk for en gammeldags måde at føre politik på, hvis politikere ikke tror, at de kan blive klogere og hvis kritik afvises med henvisning til, ”at der ikke er noget at komme efter”.

I stil med andre danske politiske blogs – og virksomhedsblogs for den sag skyld – er der også udstukket blogger-retningslinier, som efterhånden har fundet sin standardform:

Vi ønsker en sober debat. Derfor modtager vi ikke anonyme indlæg. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg, der er injurierende eller på anden måde ulødige.

Mens jeg skriver denne post, kan jeg se at Helle åbenbart også kaster sig ud i online Web-TV med HelleTV, en pænt opsat YouTube kanal. Ja, faktisk er der et helt online “Helle univers“.

Helle-TS.png

Det ser da virkelig ud til at næste folketingsvalg – hvornår det så end måtte komme (senest februar 2009!) – bl.a. skal udkæmpes i den danske blogosfære, idet vi tidligere bl.a har set Statsministeren, Lykketoft, Trane Nørby og hele radikale.net kaste sig ud i bloggeriet og andet Web 2.0 “bruger-inddragelse”.

Det er cBrain som har hjulpet Socialdemokraterne med deres Web 2.0 platform

Overskrift.dk søgning: Thorning-Schmidt, YouTube


13 Comments

 • kasper nielsen

  29. oktober 2007

  kære helle hvad er det for noget ævl hveddu stæd for at få stemmer mister du stemmer og jeg troer godt hvorfor i gør det. det er simpelhen for de vi ved faktisk ikke hvor i står for nor i siger a så siger i lige plustik b Helle Helle hvor står i for i vakler alt for meget stæd for at gør det så sig klar og tydligt hvor i står og klar stæd for at tigge ny Aliance så sig hvad i menner og hvad i vil for hvis i gør det så kan i også for lidt fere stemmer så vil du være så sød at gøre det

 • Karen M. Knudsen

  20. december 2007

  Kære Helle!!!!
  Jeg der er en årgang 1955,var i min ungdom meget venstreorienteret, men siden 1980har jeg stemt på S, da jeg synes i fører den politik der passer bedst med mine forventninger til et demokratisk samfund. I 2005 meldte jeg mig ind i partiet, da det for mig var vigtigt at have indflydelse på at du blev valgt til formand.Hidtil har jeg været meget tilfreds med dette . Op til dette valg overvejede jeg meget at stemme på S F ,da jeg synes de har et godt program og fordi Willy Søvndal virker meget troværdig. Jeg endte dog med at
  være loyal mod S og tro på dine valgløfter. Der sprang altså en bombe tirsdag d. 18/12 o7 da du løb fra dit valgløfte til de offenligt ansatte,det vil sige at dine valg løfter altså ikke er noget værd. Jeg melder mig ud af socialdemokratiet, og håber mange flere følger mig, og at vi så fremover vil være med til at give mere magt til SF

  hilsen Karen M. Knudsen medlem nr.186122

 • Jens Ulrik

  20. december 2007

  Kasper og Karen,

  Denne blog skrives af undertegnede og Stefan Bøgh-Andersen fra Overskrift.dk, og handler om danske blogs. Den har på ingen måde tilknytning til danske politikere eller partier. Jeres indlæg må forventes at blive læst af de rette modtagere, hvis i følger links fra indlægget herover.

 • leif larsen

  26. juni 2010

  Kære Helle du er selføgelig klar over at der skydes med spredde hagl fordi den underlødige presse mangler mere fornuftige ting at beskæftige sig med jeg er pensionær (aldersrente modtager )jeg ved hvem der ikke kan lide at betale skat i dk se på hvores sports stjerner .din mand er som europærer skattepligtig der vor han tjener sinne penge men lige meget hvilken opfatelse de kloge vil have er det dig der får min stemme (glæder mig til Valget )

 • leif larsen

  30. juli 2010

  jeg er vælgere nu har vi nået grænsen du skal være trostbar

  så du får stadig min stemme og alle dem jeg kan overbevise om din ægtehed

  men ikke flere historier.med på vognen inu

  kram

 • Erik Christensen

  31. juli 2010

  Kære Helle Thorning

  Sikke noget møg.
  Problemet er ikke dig eller din mand. Problemet er det danske skattesystem og en manipulerende presse.
  OECD har vedtaget, at man skal betale skat i det land man bor i, men det vil Danmark ikke ratificere.
  Der bor tusindvis af danskere i udlandet, som er tvunget til at betale skat til Danmark, fordi Danmark ikke vil tilslutte sig internationale aftaler.
  Det danske skattevæsen siger, at der skal betales skat i det land, hvor pengene tjenes og fremfører tåbelige argumenter for dette.
  De lande, folk bor i, har udgifterne til skole-, social- og sundhedsvæsen, det har Danmark ikke, men man har bare indtægterne. Mig bekendt har kun Sverige formået Danmark til at refundere en smule til dækning af danskeres forbrug af offentlige ydelser.
  Efter den danske logik må det være rigtigt, at din mand betaler skat til Schweiz og ikke til Danmark.
  Hvis man overfører denne logik til kommunale forhold, skal vi betale skat til den kommune, hvor vi arbejder og ikke til den kommune hvor vi bor!
  Dine udtalelser, om hvor din mand opholder sig, bliver pustet op helt ude af proportioner. Man vil selvfølgelig gerne være sammen med sin ægtefælle hver weekend, men virkeligheden er ofte en anden. Dem der ikke kan forstå det, har et problem.
  Jeg synes hellere at pressen skulle kaste sig over skattemyndighederne, da det nu viser sig, at selv en statsministerkandidat kommer i klemme. For mig at se er det her, det virkelige problem ligger. Jeg tror, der er mange, der håber at du som statsminister vil ryde op i den manglende retssikkerhed skattemyndighederne praktiserer, nu har du jo selv på egen person erfaret hvordan systemet fungerer.

  Pressen elsker at fremføre sig som den fjerde statsmagt, der kontrollere. Hvem kontrollere pressen, når den ikke udfylder denne opgave. Rydder den også forsiden og fortæller om egen uduelighed. Det er vist ikke set endnu.
  I denne her sag har pressen ikke gjort sit arbejde godt nok, man kan helt sikkert gå videre og sige at den manipulere med virkeligheden.
  Man må i denne her sag spørge, hvorfor har pressen ikke undersøgt og beskrevet det danske skattevæsen. For mig at se skal de mennesker der bor i udlandet nu ikke længere betale skat til Danmark, men til det land de bor i, såfremt din mand skal betale skat til Danmark. Det emne kunne pressen passende tage op.

  Du og din mand har ikke begået fejl, I er blot blevet manipuleret af en useriøs presse.

  Jeg kan kun opfordre alle til at undlade at købe disse aviser.

  Venlig hilsen

  Erik Christensen

 • anne m. Bruun

  4. januar 2011

  Hej Helle! Så debatten i søndags, og synes, du klarede dig rimelig godt, men du er for upræcis i din økonømi-du må have mere fra fagbevægelsen, og lade være med hele tiden at fortælle “Lykke”, at han har haft regering i ca 10 år- det ved vi jo alle. Kom med dine gode eksempler om de nedslidte arbejdere- jeg er selv en af dem- var sygeplejerske i ca. 40 år, og var helt udbrænde i en alder af 62- har arbejdet med anæstesi og på en intensivafd. og det tærer på ” ja, lad mig sige det hele”. Vi skal være her alle sammen, og man kan ikke undvære hverken slagteriarbejderen eller sygeplejersken, men vi kunne nok undvære mange Djøfer og i det hele taget mange mellemchefer, som bare sidder og hytter deres eget fedt. Ryd dog ud i al det burokrati, og lad os få en fin og ærlig valgkamp.
  Held og lykke med det – du har min stemme.

 • Susanne Larsen

  9. januar 2011

  Kære Helle Thorning

  Jeg har meget svært ved forstå, at du kan forsvare efterlønnen. Landet har kort og godt ikke råd til det, og dette synes jeg, man kan vurdere uden at være særlig klog på politik eller økonomi. Efterlønnen er en enorm udgift.

  Det er virkelig chockerede, at man ikke kan indse det.

  Og så jeres annonce Krisen skyldes Løkkes smøleri.

  Om man kan lide Lykke eller ej, så er krisen verdensomspændende ikke en enkels skyld.

  Jeg synes det er flovt, selv om du sikkert ikke selv kan se det.

  Men det er jo også vigtigt at få stemmer uanset på hvilken måde. Desværre.

  Med venlig hilsen

  Susanne Larsen

 • Berit Rønnov

  10. januar 2011

  Kære Helle Thorning Schmidt. Midt i denne ophedede debat om efterløn, undrer det mig, at ingen fra “rød blok” går nærmere ind i, hvad den enkelte efterlønsmodtager faktisk får i kroner og øre. Såvidt jeg er orienteret udgør efterlønnen for 60årige højst 90% af dagpengene. Så modregnes 50% af månedligt udbetalte pensionsudbetalinger. Jeg er ikke helt klar over dagpengesatserne lige d.d., men med en hurtig hovedregning kommer jeg frem, at hvis man har indtægter udbetalt månedligt, så skal man ikke have indtægter over 350.000 kr, før der er nul efterløn. Så ved jeg godt, at der er noget med udsat pension, kapitalindkomster m.v., som ikke trækkes fra. Den ordning kunne man jo ændre, så der kun var efterløn til mennesker med små, månedlige udbetalte pensioner og ikke til mennesker, der har store kapitalindkomster. Så kom vi udenom de golfspillende, rige efterlønnere. Altså ikke en afskaffelse af efterlønnen, men mere målrettet til de, der har brug for det og ikke har så mange andre muligheder.

 • Anne Mikkelsen

  3. april 2011

  Hej Helle. Hvad er det du har gang i? Er du bare “levebrødspolitiker” og “magtsyg” Karl smart? Jeg har totalt mistet tiltroen til at Socialdemokratiet overhovedet er socialt tænkende mennesker. I synes det er ok, at pensionsalderen for almindelige mennesker sættes op! Samtidig stemmer du for, at folketingsmedlemmer går på fed pension som 60-årige! Du accepterer også at ministre får livstidspension efter bare et år som ministre! Almindelige mennesker, skal knokle i mange år for blot at få et års løn ved opsigelse. Du påtænker at oprette nye ministerier, jeg synes vi har nok! Som jeg forstår, har du nu også tænkt dig at bekoste et team på 3 spindoktorer, ligeledes for skatteydernes penge! Jeg har ingen tillid til nogen af de ministre eller folketingsmedlemmer, der benytter sig af spindoktorer! Det er efter min mening de mindst troværdige! Hvor er idealismen og socialismen blevet af?
  Jeg er meget ked af, at (jeg tror) du har ødelagt chancerne for at rød blok kan vinde ved næste valg. Ærgerligt, for jeg synes det er vigtigt at vi kommer af med venstre og den højreorienterede blok, men dem ligger I jo også snart tæt på. Den eneste i folketinget, der virker troværdig er Johanne fra enhedslisten, men dem føler I, i socialdemokratiet , jer jo sikkert også for fine til at arbejde sammen med? Også det mindsker vores chancer for at rød blok skal vinde. Jeg håber du vil kommentere disse holdninger. MVH Anne Mikkelsen

 • carsten lønborg larsen

  13. april 2011

  Hej Helle Thorning Jeg kunne godt tænke mig Du spurgte Lars løkke hvor mange der kan arbejde,som ikke er nedslidte.Til DE er f.eks 70 år.Der er mange brancer hvor folk ikke KAN.Har du spurgt,hvor mange virksomheder der vil have en 65 årig der ikke har lyst til overarbejde,og som heller ikke er ligeså hurtig til sit arbejde,efter mange års slid.Hvor mange 60-70 årige kommer til at gå på understøttelse.Staten kommer af med pengene alligevel.

 • Jens Ulrik Lange

  31. maj 2011

  Dette er fortsat ikke en blog fra Socialdemokratiet eller Helle Thorning-Schmidt. Afsenderen er Overskrift.dk, og er på ingen måde politisk motiveret, hvilket blogindlægget også burde afsløre ved gennemlæsning.

  Kommentarer henvendt til Helle eller Socialdemokraterne har mere effekt rettet direkte til modtagerne.

 • ann poulsen

  27. august 2011

  Hej H.T.S. Ja ,kan se der også er andre der har lyst til at skrive til dig og partiet. jeg har også lyst til at sige et par ord , om , det at arbejde længre , det er noget rigtig dumt noget der er da ingen der gider at der er nogle der skal bestemme over dem ,vi har afskaffet stavnsbundet for mange år siden nu påkalder jeg mig retten til selv at bestemme hvor meget jeg vil arbejde , der er iforvejen så stor ulighed i at få arbejder alt for meget og alt formange arbejder slet ikke . I får ingen stemmer på det prøv at få alle i arbejde istedet:) jeg orker ikke at der skal pilles ved min arbejdstid, så ingen stemme her fra 🙂 ærgeligt for vi trænger til fornyelse,, kan vældig godt li Johannes syn på samfundet, hvis i vil vinde dette valg skal i også være demokratiske og ikke bestemmene det er der nok der er.

Comments are closed.