JP/Pol klipper snart Navlestrengen

Man har siden foråret kunne følge udviklingen af et nyt web 2.0 inspireret website kaldet Navlestreng, som er er online community rettet mod mødre. Sitet er ikke launchet endnu, men udviklingen op til lanceringen kan altså følges på udviklingsbloggen.

Navlesnoren-MorBarn.png

Faktisk bloggede jeg lidt om det tilbage i juli hvor JP/Pol havde et stillingsopslag med gør-det-selv Web 2.0, hvor JP/Pol selv hintede om hvilke områder de ville satse på som de første niche-områder. Men JP/Pol ændrede hurtigt teksten til stillingen for ikke at afsløre for meget “af konkurrence-hensyn”. Nu ligger det dog fast at den føste af en række niche-sites altså drejer sig om mor / barn / baby området.
Ideen er altså at lave et online community for mødre, hvor ligesindede kan – og målet er at gøre det til Danmarks største indenfor det området.

Mona Ægidius, som er redaktør på Navlestrengen, har bla. fortalt mig:

Jeg står for hele indholdssiden og er med til at sikre, at alt er i øjenhøjde med målgruppen. Når vi engang kommer i drift skal jeg hver uge blogge om et ugentligt tema (fx amning, skoleparathed, kost og sundhed el.lign.) og anvise mødrene, hvor de kan læse mere om temaet (artikler, ekspertblogs, brugergenereret indhold).

samt om mulighederne på sitet:

brugerne vil ikke få hver deres blog tildelt ligesom eksperterne. til gengæld har de adgang til det vi på navlestreng kalder for Miniblog, hvilket bedst kan beskrives som én lang fælles blog, hvor alle – helt i tråd med community-tanken – når som helst kan oprette og læse andres blogindlæg.

Drivkraften på sitet skulle altså gerne blive det community-feel det er at finde ligesindede og skabe netværk mor til mor på tværs af landet. Det er faktisk muligt at få et smugkig allerede nu via en registrering på bloggen.

Udover Mona, er der en række “ekspertbloggere“, som hver skal blogge indenfor deres ekspertområder, f.eks. Benedikte Hertel som er sundhedsplejeske og psykoterapeut, Mette Veiner Wegloop, ergoterapeut og Nadja Kaagh som er stifter af Ungmor.dk.

Jeg synes det er interessant at det er lykkedes et kommercielt fortagende som Navlestreng – som bl.a. skal finanseres ved bannerreklamer(?) – at opretholde en så stor redaktion. Men det viser sig da også det nok kun er Mona som er på lønningslisten. Alle Ekspert-bloggerne arbejder på frivillige basis – og derfor gratis. Der er derfor en form for egenprofilering inde i billedet for de deltagende ekspertbloggere, som for det meste også har andre relaterede interesser i Navlestreng communitiet, f.eks. som forfattere til Politikens Håndbøger og indehavere af mødre/børn relaterede virksomheder.

Navlestreng bloggen ligger pt. inden lanceringen på den lidt sjove adresse test-pilot, som sikkert er et test-område for også de kommende niche communities, som JP/Pol vil lancere. Jeg kender faktisk allerede til næste niche område der tages fat på, men er blevet bedt om ikke at fortælle om der endnu.


3 Comments

 • Ditte Maria Bergstrøm

  14. oktober 2007

  Altså – lidt søndagsharme herfra! Jeg bliver så inderligt provokeret af at site, der har at gøre med emner som børn, og herunder skoleparathed, madpakker mm., så eksplicit kun henvender sig til kvinder. Om ikke andet, er “vi” da selv med til at holde fast i nogle fasttømrede kønsroller!

 • Stefan

  14. oktober 2007

  Godt set. Jeg havde ikke lige overvejet kønsrolle vinklen på sitet.

 • Ditte Maria Bergstrøm

  15. oktober 2007

  Det er fordi du er mand 😉

Comments are closed.