Blog-udviklingsprojekt til f.eks. Grønland?

Nu skal det ikke handle om folketingsvalget det hele.

Så her er en spændende blog-nyhed fra Solana Larsen om at der kan søges om et Rising Voices grant (på USD 5.000) til at starte nye blogging projekter i samfund som er “under-repræsenteret” på nettet. Solana peger på at Danmark næppe falder inde under formålet, men peger selv på f.eks. Grønland!

Det kunne da være rigtigt spændende om nogen ville opbygge et blog-projekt for og med grønlændere, som jo netop bor så langt fra hinanden. Er man overhovedet online på Grønland? Ja, ifølge vores egen emne-oversigt, findes der da nogle få spredte bloggere og online tiltag på Grønland, f.eks. bloggen minnerpaamikpiusinnaasoq(!).
Solana er selv co-managing editor på Global Voices – et slags online talerør fra egne af verden, der som regel ikke får så meget mikrofontid, i modsætning til de over-medie-dækkede nyheder i den vestlige verden:

Global Voices aggregates, curates, and amplifies the global conversation online – shining light on places and people other media often ignore.

Altså nyheder fra verdens “fjerne egne” skrevet og redigeret af brugerne selv.

Overskrift.dk: Grønland tags, Grønland feeds, Grønland søgning.

UPDATE: Solana er åbenbart i Danmark til december hvor hun bl.a. holder et foredrag “Redaktør for en åben verden” på ITU d. 5. december om netop Global Voices.