Thor P. vil ikke have demokratiet ind i cyberspace?

Thor P. er netop blevet folketingets formand og ligger ifølge TV2 news ud med en rimelig underlig holdning til demokratiet:

“Jeg vil gerne sikre Folketinget en demokratisk forankring. Det er vigtigt i en tid med internet, blogs og facebook, at vi ikke flytter demokratiet ind i cyberspace. Vores udfordring er at bevare det på Christiansborg også”

Sagde han virkelig det? Eller er det taget ud af sammenhæng? Selvfølgelig skal demokratiet (også) forankres på Christiansborg – men demokratiet skal da også holdes vedlige der hvor almindelige borgere befinder sig, hvilket jo i stigende grad også er på nettet … via blogs, facebook og andre online sociale netværk.

Er demokratiet da ellers kun noget de folkevalgte på tinget må sidde og nørkle med??

(Dette iøvrigt foranledet af en online diskussion jeg havde med Benny Engelbrecht om bloggende politikere)


5 Comments

 • Kim

  29. november 2007

  Det er jo forrygende udtalelse. Selvfølgelig er demokrati ikke kun noget for de folkevalgte politikere, men det tror jeg faktisk heller ikke, at de fleste af dem mener.

  Dog kan de jo også se hvor vælgerne er henne – og de er endnu ikke i superstort tal på nettet. Det er nok derfor at nettet stadig ikke prioriteres helt så højt som gågaden eller forsamlingshuset (samt ikke at forglemme: televisionen 😉 )

  Men sådan et citat er hvad vi får , når man vælger en mand som Thor P. til en af landets fineste demokratiske poster. Jeg havde hellere set Birthe Rønn Hornbech eller Marianne Jelved på den post end Thor-med-de-mange-gårde-og-rod-i-bopælsregistringen.

  Men det er noget helt andet.

 • Morten Høybye Frederiksen

  29. november 2007

  Uden i øvrigt at ville forsvare Thor P. tror og håber jeg, at nøglen ligger i ordet “også”. Han vil ikke have demokratiet flyttet helt væk fra Christiansborg, der skal være noget tilbage (og det er jeg faktisk enig i). I hvor stort omfang han så synes det er en god idé at flytte noget overhovedet fremgår vist ikke.

 • Mads Kristensen

  29. november 2007

  Uden at jeg på nogen måde skal agere spindoktor for Thor P., tror jeg, han er blevet en smule misforstået. Det har jeg for egen regning forsøgt at råde bod på her:

  http://www.vadnu.dk/?p=168

 • Stefan

  29. november 2007

  Ja, jeg regnede også med jeg læste det forkert og misforstod det.

  For selvfølgelig skal demokraioet forankres på ChrBorg.
  Jeg læste det bare som om han ikke ville have demokratoet ind i cyberspace.

 • Pingback:Medieblogger » Thor P: Demokratiet skal ikke ind i cyberspace

Comments are closed.