Berlingske anvender nu også BlogSynergi

blogsynergi-berlingske-small.pngSå gik Berlingske i dag i luften med vores BlogSynergi tjeneste. Berlingske.dk er hermed det 4. netmedie herhjemme, som indenfor kort tid er begyndt at anvende BlogSynergi – de andre 3 er Information.dk, Ekstra Bladet og Version2.

Ideen er altså, som med de andre online medier der anvender BlogSynergi, at knytte de traditionelle netmedier tættere sammen med den danske blogosfære. På netmedier bliver artiklerne oftes skrevet af journalister, mens der i blogosfæren oftest er en ivrig diskussionlyst, bl.a. om artikler skrevet i netmedierne.

Konceptet er altså ret enkelt: når en blogger skriver et indlæg på sin blog og indsætter et til link en artikel hos Berlingske.dk, linker Berlingske.dk tilbage til blog-indlægget. På den måde opnås en synergi mellem netmediet og blogosfæren. Og for læserne af Berlingske.dk giver det en ekstra dimension at kunne læse, ikke bare den journalistiske vinkel, men også hvad andre (bloggere) har af holdninger vedrørende artiklen.

På Berlingske.dk kan man se de seneste “ind-links” på forsiden (højre kolonne, lidt nede på siden) samt på selve artiklerne, f.eks. her.

På det seneste har der været en livlig debat om journalisters rolle kontra Web 2.0 begrebet med blogs, brugergenereret indhold, brugerdrevet journalistik etc. med udgangspunkt i Jakob Elkjærs “Stop vrøvlet om en demokratisk revolution“. Til det kan man vel sige at med BlogSynergi er det ikke enten-eller, men snarere både-og, hvor der både er journalistisk bearbejdet indhold samt altså mulighed for finde bloggere (“amatører”?) som har en holdning og meninger om artiklen, og der dermed kan opstå en dialog, istedet for en envejs-kommunikation.


7 Comments

Comments are closed.