Ny videnskabsportal: Videnskab.dk

I mandags åbnede et nyt dansk site for videnskab på Videnskab.dk – proppet med adskillige RSS feeds, nyhedsbreve, Nature Science web-TV, Dagens Tal, spørgekasse og en bunke artikler. Skønt med lidt fokus på de åbenbart trængte naturvidenskabs-uddannelser.

Jeg kan ikke helt gennemskue hvem der står bag (udover redaktionen), men det har til huse på min gode gamle uddannelse DTU (Bygning 101) , så det kan ikke være helt galt.

Overskrift.dk: Videnskab.dk , tag: videnskab


4 Comments

 • Ditte Maria Bergstrøm

  24. april 2008

  Det er vist ikke kun naturvidenskab. Min specialemakker og jeg er fx blevet interviewet om vores speciale på retorik om spammails, nærmere bestemt Nigerian Letters.

  Men ellers er målgruppen – så vidt jeg har forsået – de sidste klasser i folkeskolen og gymnasiet og bag står nogle journalister.

 • Stefan Bøgh-Andersen

  25. april 2008

  @Ditte: Nå ja, jeg kan se nu at det ikke kun er for naturvidenskab, men også samfund, natur, krop etc.
  Jeg lagde bare mærke det at de bor på DTU. Men jeg er stadig i tvivl om det er en ofetnlig instition eller hvad?

 • Vibeke Hjortlund

  2. maj 2008

  @Stefan: Videnskab.dk får foreløbig økonomisk støtte fra Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Kulturministeriet og Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Der vil blive arbejdet med forretningsudvikling på lidt længere sigt. I løbet af i år vil der blive oprettet en selvstændig juridisk enhed, hvor vi kommer til høre til rent organisatorisk. Fysisk har redaktionen ‘midlertidig opholdstilladelse’ på DTU. DTU bakker op om projektet og hjælper os derfor i gang, men fordi vi skal være uafhængige af både enkelte universiteters interesser og politiske interesser skal vi have til huse på neutral grund.
  mvh Vibeke, videnskab.dk

 • Stefan Bøgh-Andersen

  2. maj 2008

  @Vibeke : Tak for info – direkte fra hestens egen mund 🙂

Comments are closed.