Dansk digital storytelling

I en tid hvor vi lever en større og større del af vores liv online “på nettet”, er det selvfølgelig fokus på alle de sociale aspekter i form af sociale netværk, samtalerne ved blogging, presence og nærvær ved mikroblogging i form af Twitter og Jaiku etc.

Men det har naturligvis også et dybere kulturelt afsmitning at så meget kommunikation og interaktion er flyttet online. Jeg er netop stødt på et nyere dansk initiativ, Digital Storytelling Center, som bl.a. forsøger at dokumentere tilstanden for dansk digital “Storytelling”:

det første danske initiativ om at indsamle, distribuere og videreudvikle viden om danske digitale storytellingsprojekter.

PR-branchen har for længe siden indset fortællingens kraft. Igennem de sidste 10 år har internationale forskere inden for medievidenskaben, uddannelse og pædagogik også rettet blikket mod digital storytelling som nyt forskningsfelt

Centeret ser ud til at udspringe fra et lignende initiativ fra Berkley, Californien.


4 Comments

 • Rasmus

  15. maj 2008

  Spændende! Tak for linket.

 • Ulla

  16. maj 2008

  Det er jo et fremragende initiativ og er meget inspirende til lignende
  forsøg blandt mange forskellige mennesker / grupper i samfundet.

 • Ulla

  16. maj 2008

  Det er jo et fremragende initiativ og er meget inspirende til lignende
  forsøg blandt mange forskellige mennesker / grupper i samfundet.

 • Anne Hvejsel

  26. maj 2008

  @ Stefan: Det er helt rigtigt at vores center udspringer fra Center for digital storytelling (CDS) og er et samarbejde med centeret. Derfor ændrer vi også snart officielt navn og bliver til det Europæiske Center for Digital Storytelling.

  @ Ulla: Du har ret i, at digital storytelling henvender sig til en divergerende skare af mennesker. I USA, England, Australien er digital storytelling meget udbredt, og bruges bl.a. til at dokumentere minoritets grupper liv og historie, at profilere NGO’ers arbejde, som terapeutisk redskab og ikke mindst til at hjælpe udsatte grupper med at få en bedre selvforståelse, bliver bedre til at formidle sig og etablere digitale kompetencer. En kompetence, som kun bliver vigtigere i fremtiden. The digitale divide…

Comments are closed.