Indiana Jones vælter nettet

Den nye Indiana Jones film fik verdenspremiere her til aften i Cannes, og det ser ud til at filmen faktisk holder – den får i hverfald gode anmeldelser i de danske aviser (Berlingske, Politiken, BT, EB …)

Loïc le Meurs (kendt fra “Le Blog” og “Le Web” samt deltager på Reboot) startup Seesmic har lavet noget af et scoop i forbindelse med Indiana Jones premiere. Seesmic er en slags “Twitter for video” hvor man kan deltage i en slags video-dialog i små klip, hvor man altså kan spørge og svare hinanden via små video-klip.

Det er lykkedes for Seesmic at få Harrison Ford, Steven Spielberg, George Lucas, Cate Blanchet og andre fra filmen til at stille op til spørgsmål-svar dialog med andre helt almindelige Seesmic brugere. Bl.a. fortæller Jemima Kiss – som dog også er journalist for Guardian – om hendes oplevelser med formattet og interview af Harrison Ford:

Seesmic is quite intimate too – like most people, I just use my webcam and was still wearing my pyjamas when I recorded. But hey, pyjamas have a good internet heritage.

Jeps, blogging er også populært i pyjamas.

Scoopet blev så populært at det væltede Seesmic sitet flere gange. Desværre væltede det så også alle de partner sites som Seesmic deltager på (pga timeout problemer). Bl.a. også på TechCrunch, hvor Michael Arrington giver dem en skideballe – trods at han er investor i Seesmic:

I’m calling them out because they deserve it, and the fact that I invested in them means I need to be careful before giving them any kind of break.

Overskrift.dk : Indiana Jones, Seesmic, TechCrunch