DR lancerer RSS feedreader på Mit DR

DR.dk har idag beta-lanceret “Mit DR”. Ideen med Mit DR er at personalisere indholdet hos DR, så man selv kan sammensætte de dele fra DR.dk sitet man er interesseret i.

Sammensætningen foretages ved RSS feeds fra de enkelte dele af DR.dk sitet,  som så vises via små bokse med lister af overskrifter. Med andre ord: en almindelig web-baseret RSS feedreader som det også kendes fra Netvibes, iGoogle og andre.

Da det nu er en generel RSS feedreader kan man også tilføje feeds fra andre steder end DR.dk, og der er i interfacet allerede gjort plads til prædefinerede feeds fra nyhedskilder (BT, Berlingske, Politiken, JP .. ja, selv TV2). Der er også prædefinerede feeds indenfor f.eks. livsstil (Tænk, Alt for Damerne, ..) , underholdning (Gaffa, Billed Bladet, ..) etc.

mitdr

(Bemærk sammensætning via RSS feeds – også eksternt fra)

Endelig kan man også tilføje helt eksterne RSS feeds. Mit DR er altså er helt generel RSS feedreader. Man kan håbe at med Mit DR bliver RSS mere udbredt og kendt blandt “almindelige” net-brugere i Danmark. Måske ikke så meget for RSS teknologien i sig selv (som jo egentlig er u-interessant), men som en metode at sammenbinde interessant indhold fra forskellige netsteder.

feed-iconForhåbentlig får “almindelige” netbrugere også øjnene op for RSS ikonet når man ser det på andre sites, og kan tilføje det til Mit DR feedreaderen.

Her på Overskrift.dk kan vi da også håbe på at folk anvender Overskrift.dk til at søge og finde interessante feeds til at indsætte på Mit DR.

Spændende tiltag fra DR som man kan håbe på vil udbrede Web 2.0 princippet med selv at sammensætte indhold.