MyDenmarkTV – video på nettet om danskerne

En ny WebTV kanal dukkede op på nettet i maj under navnet MyDenmarkTV – Fun way to get to know the country.

mydenmarktv-logo

Som det fremgår af navnet handler det om Danmark – set med udlændinges øjne, lavet af udlændinge.  Det henvender sig mest til udlændinge som kommer til Danmark for et kortere eller længere ophold for at arbejde eller studere, så det handler meget om praktiske ting så som hvordan det offentlige transportsystem virker, det danske sprog, madindkøb og selvfølgelig den klassiske om hvad det der ‘hygge’ nu er for noget.

(Episode #4 (Special Ed.) – MyDenmarkTV.com from MyDenmarkTV on Vimeo.)

Der er lagt op til et ugentligt webtv show og brugerne inddrages ved at de kan stille spørgsmål på sitet, som så tages op i WebTV episoderne.

Generelt er det jo ved at være rimeligt nemt at lave sin egen TV ‘kanal’ på nettet. På YouTube kan man lave sit eget site (Monty Pythons trækkes ofte frem som eksempel). Og på danske 23 Video (lavet af folkene bag billed-delingssitet 23) kan man også lave sin helt egen TV-station på nettet, endda i eget grafiske design, så det passer med den grafiske identitet man ønsker. Eksempler på 23 Video er vidt forskellige fra Dansk Arkitektur Center (DAC) til personlige og vedkommende Line-P.

MyDenmarkTV er dog lavet på en simpel WordPress med brug af Vimeo klip, og så er de oppe og køre.

MyDenmarkTV er naturligvis også på Twitter @MyDenmarkTV

Overskrift.dk: WebTV, MyDenmarkTV


One Comments

 • Arne Rasmussen

  25. juli 2009

  Jeg sidder nede i Brasilien og ser jeres lille film, men jeg har aldrig forstået at Danskerne tror de har eneret på “hygge”
  Her i Brasilien gør man det samme som i Danmark. Man griller meget og drikker en masse øl. Eller prøv at tage ind på en engelsk pub. Der er også masser af hygge!
  Jeg har siddet mange gange i Danmark og spist frokost, og så kommer det sædvanlige: “Det er fandme godt vi bor i Danmark. Her forstår man at hygge!”
  Jeg havde på et tidspunkt en Belgisk forlovede. Ofte begyndte min familie at prikke til hende: Nåe er det ikke dejligt at bo i Danmark? For I Belgien er folk jo ludfattige”
  I må undskylde, men Danskerne hænger mig ud af halsen! Det er efter min mening et fantastisk dårligt oplyst folkefærd, men jeg har da også på fornemmelsen, at jeres lille film gør lidt grin med Danskerne!

Comments are closed.