Dansker bag Commodore 64 på iPhone

Så er det endelig lykkedes for Commodore 64 emulator app’en til iPhone at blive godkendt af Apple på App Store.

Det er firmaet Manomio (@manomio), hvor min tidligere kollega Brian Lyscarz (@Lyscarz) er partner, der har købt licens til Commodore 64 platformen og har udviklet både en emulator samt oversat en række klassiske C64 spil.

I første omgang ville Apple ikke godkende applikationen, hvilket bl.a. fik TechCrunchs opmærksomhed. Begrundelsen fra Apple var at apps i følge SDK aftalen ikke selv må afvikle kode. Men en række andre apps gør netop dette.

Nu er det så lykkedes at få app’en godkendt, men Manomio måtte dog i første omgang fjerne BASIC emulatoren så man ikke selv kan skrive små-programmer. Det vigitgste er dog også de klassiske C64 spil. C64 app’en koster kr. 30,- og indeholder 5 spil, bl.a. Jupiter Lander, og flere spil kan senere tilkøbes efterhånden som licenser til c64 spillene skaffes.

Sidst jeg kiggede lå c64 app’en helt oppe som nr. 2 på Top 25 listen i App Store.

Ovre på Copenhagen Cocoa interviewes Brian om processen og planerne. Også omtale på iPhoneGuide og MacNation.

Overskrift.dk: iPhone, c64


2 Comments

Comments are closed.