Overskrift.dk i bogform

Via Abelone Glahn (også på KForum) kan jeg se, at der er udkommet en fin lille guide i bogform “Journalistens digitale værktøjskasse  – en praktisk guide til nye og sociale medier”

Journalistens digitale værktøjskasse

Bogen henvender sig til journalister og netkommunikatører, men kan anvendes af alle som interesserer sig for de nye og sociale medier.

Bogen består af letforståelige eksempler med masser af skærmdumps og step-by-step guides til populære Web 2.0 tjenester som Delicious, Google Maps, Twitter, YouTube, Facebook, WordPress etc.

Det allerførste afsnit handler dog om online medieovervågning – et afsnit helliget Overskrift.dk med mulighederne for at oprette søgeovervågninger af dansk online indhold, så man automatisk får besked – via mail eller RSS feed – når der er nyt indenfor sine interesseområder.  Som bogen bl.a. siger:

Det er umuligt at følge med i som enkeltperson eller virksomhed på grund af de enorme mængder af kanaler og data. Det kan kun lade sig gøre, hvis man bruger de automatiserede overvågningstjenester.

og

Som regel vil en artikel, blogindlæg eller twitter-kommentar være indekseret og dermed søgbar, bare få timer efter at den er blevet udgivet. Det givet en kontinuerlig føling med og indsigt i, hvad folk siger og mener indenfor ens stof- og interesseområde.

samt

Medieovervågning er også et godt værktøj til at finde interessante blogs og hjemmesider, der beskæftiger sig med netop dit stofområde.

Jeg kan naturligvis kun selv opfordre til at benytte Overskrift.dk som medieovervågningstjeneste – opret en gratis konto og kom i gang.

Bogen er lavet i samarbejde mellem Update og Seismonaut, og kan købes på forlaget Ajour. Tak for det.

PS: hvordan fandt jeg selv ud af at bogen indeholder et afsnit om Overskrift.dk? Via Overskrift.dk’s medieovervågning af “Overskrift.dk” naturligvis – smart.