Tematisering af den danske blogosfære

På Overskrift.dk har vi efterhånden fulgt de danske blogs i en del år. Det er dog ikke altid nemt at overskue, når blogindlæg fra alle hjørner af den danske blogosfære kommer væltende i en lind strøm, f.eks. på Seneste weblogindlæg. Her vælter indlæggene over hinanden, gode som dårlige, korte som lange, seriøse som useriøse, uden nogen sammenhæng andet end det tilfældigvis er de seneste blogindlæg.

Det vil vi nu forsøge at rette op på ved introduktionen af temaer på Overskrift.dk. Et tema er en samling af blog(-feeds) som oftes handler om samme tema eller emne. I første omgang er der temaer så som Mad, Webdesign, Lyd og video, Håndarbejde og Webkommunikation.

Et meget aktivt tema er de mange modeblogs, hvor som regel yngre kvinder (i alderen ca 16 til 28 år – se f.eks. interview i Metroxpress) blogger om tøj og smykker de går i, tøj de ønsker sig, trends fra modebladene etc. I det seneste års tid er antallet af danske modebloggere steget kraftigt, så mode temaet nu består af over 550 danske modebloggere!

Mode tema

Temaer er altså ment som en hjælp til at danne sig et nemt overblik over hvad der sker og blogges om indenfor forskellige emner.  Som sædvanligt vises kun en lille bid af teksten fra blog-indlæggene, så hvis man vil læse hele indlægget klikker man sig videre til den oprindelige blog.  På den måde skabes også trafik til bloggerne.

Man kan vel også betragte temaerne som en slags blog feedreader. Vi forsøger at have er slags “redaktør” eller kurator for hvert tema: en person som ved noget om temaet, brænder for emnet eller selv blogger indenfor emnet, og derfor kan udvælge hvilke blogs som man mener hører til emnet. Hvis du mener din egen  – eller en anden dansk blog – hører til et emne kan du kontakte redaktøren for temaet.

På sigt vil vi åbne op for flere temaer, så hvis du vil foreslå et tema eller har lyst til at være kurator for et tema du synes mangler, og som ellers har en vis mængde aktivitet, skal du bare sige til.

Som sædvanligt er der plads til ris og ros i kommentarfeltet nedenfor.


10 Comments

 • Dan Larsen

  28. maj 2010

  Det er sgu da særdeles cool … hvornår kommer der et tema om dansk politik?

 • Tak Dan. Der kommer et tema om danske politik, når nogen at lyst til at samle et sådant tema 😉 Hvad tænker du på: danske politikere som blogger, eller mere bredt? Måske noget for dig at samle til et tema?

 • Jon Ussing

  30. maj 2010

  thubs up her fra, det er et super tiltag i har lavet.

  Struktur og rubricering skaber overblik og gør det nemmere for brugerne at navigere i informationsmængderne!

 • LineP

  31. maj 2010

  Coo!! Tak for det. Ønske fra mig er at der kommer en kategori, der hedder Sprog….

 • Jamen Line, du må meget gerne være “kurator” for et sprog-tema på Overskrift.dk. Du skal bare samle de (blog-)feeds som du mener hører til temaet.
  Har du lyst?

 • Pingback:Nyt blogtema: sprog | Overskrifts underskrift

 • Ask Hybel

  27. juni 2010

  Super koncept! Fandt lige et par gode blogs jeg ikke tidligere er stødt på…

 • Pingback:Mad og blogging – Madbloggersymposium 2010 | Overskrifts underskrift

 • Nona Mills

  22. december 2010

  Det er sgu da særdeles cool … hvornår kommer der et tema om dansk politik?

 • Yvette Ball

  26. december 2010

  Det er sgu da særdeles cool … hvornår kommer der et tema om dansk politik?

Comments are closed.