10 år med Overskrift’s blog

Du kan bruge Overskrift til at lytte på det relevante indhold i en strøm af over 100.000 daglige indlæg fra mere end en halv million forskellige danske kilder, men kender du historien, der startede som en oversigt over nyhedsfeeds?

feed-icon.pngDet er ikke kun Twitter, der kan fejre 10 års fødselsdag i marts 2016. 14 dage før udkom det første blogindlæg på nærværende blog, i umiddelbar forlængelse af Overskrift’s første redesign (en særdeles tiltrængt makeover vil nogen mene).

Overskrift startede som en oversigt over danske RSS feeds, grundlagt af Stefan Bøgh-Andersen. Han registrerede domænenavnet overskrift.dk den 19. januar 2004, og senere stødte Jens Ulrik Lange til. Tjenesten skiftede udseende og begyndte at indeksere indholdet fra de tilmeldte RSS-feeds og gøre det søgbart. Det drejede det sig hovedsagligt om udvalgte nyhedsmedier, men senere dukkede de første weblogs op. Til Reboot-konferencen i København i 1998, forklarede Justin Hall hvordan han skrev personlige detaljer, lagde dem online med det samme og lod folk tilføje kommentarer. Vi var nok et par stykker, der med undren tænkte… “Hvorfor?”. Der skulle da også gå et par år, før de “gamle” medier begyndte at stille en blog-platform til rådighed, for alle der gad skrive.

Weblogs var også med til at navngive kategorien mikroblogging-tjenester, der kom til at omfatte bl.a. Jaiku (siden købt af Google, og nu endeligt aflivet) og Twitter. Siden er der kommet andre medier og tjenester til, båret af tekst, billeder og lyd, fritid og arbejde. Nogle har overlevet og en hel del er forsvundet igen. Overskrift kommer fortsat til at følge strømmen fra tjenesterne, der kan følges og som nyder interesse og bevågenhed i den danske befolkning.

Det betyder at du, i dag, kan have ro i maven, og blive underrettet så snart du, en af dine (eller dine konkurrenters) interesser bliver nævnt et sted online.