Instagram har lukket for adgang til alle centrale feeds – øjeblikkeligt

Instagram har lukket for adgang til en usædvanlig stor mængde data, uden varsel. Et januar-varsel om ændringer af Instagram platformen senere på året – første gang i juli 2018, blev pludselig til en uanmeldt begrænsning på opslag med 96% den 30. marts og senest den 4. april, til lukning af de primære data-adgange uden yderligere varsel. Det skriver bl.a. TechCrunch

Pr. 4. april modtager Overskrift’s kunder ikke længere underretninger om omtaler i billedtekster eller kommentarer fra Instagram.

I januar varslede Instagram, at alle system-kald i fremtiden ville ske via ejerens (Facebook) Graph API (Application Programming Interface) platform, og at der ville blive mulighed for online-tjenester til at planlægge flytning løbende over de næste par år. Der vil også blive indskrænkede muligheder for at hente offenligt indhold fra Instagram-brugere, der ikke havde konverteret til en business-profil.

Men i påsken lød alarmerne så. Applikationer ramte hurtigt loftet for antallet af Instagram-forespørgsler tilladt indenfor en time. Og det var ikke kun hos Overskrift – det er alle applikationer, apps og websites som benytter sig af Instagram-data via deres udbudte API.  Antallet at tilladte opslag blev 30. marts pludeseligt sænket med 96%, uden varsel.

Det er ikke første gang det er sket, men det er første gang det er sket for Instagram. I 2013 ændrede Facebook eksempelvis deres søgefunktionalitet, så et opslag der tidligere havde filtreret resultaterne til kun at være danske, pludselig gav resultater på alle sprog. Forklaringen fra Facebook: “Hvis det virkede tidligere, var det en fejl”.

Den tidligere udmeldte tidsplan viste sig ikke god nok, og derfor blev den “accelereret” den 4. april, hvormed alle offentlige adgange til indhold blev lukket 4. april 2018 med øjeblikkelig virkning:

Trods pres på organisationen i forlængelse af Cambridge Analytica-sagen, virker det som om Instagram/Facebook er gået i panik, på dagen hvor antallet af eksponerede brugere steg fra 50 millioner til 87 millioner.

For Overskrift brugere betyder det således bl.a. at det pt. ikke er muligt at få adgang til nye billeder og indhold fra Instagram, mens tidligere Instagram billeder og kommentarer i brugernes resultater stadig er tilgængeligt i Overskrift tjenesten.

Overskrift følger situationen nøje, og holder dig opdateret her.