Virus closeup

Nu omhandler kun hver anden artikel Corona

Overskrift.dk har analyseret hvor meget Corona-krisen fylder i de danske online medier og på sociale medier. Da krisen toppede var næsten 3 ud af 4 artikler relateret til Corona-krisen.

Overskrift.dk følger alt dansk online indhold (ikke kun online nyheder, men også nyt fra virksomheder, organisationer, det offentlige, fritidssites etc). Derudover finder du dansk indhold fra sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, blogs, diskussionsfora etc.

På baggrund af de store mængder indhold, har vi analyseret online nyhedskilder for de seneste tre måneder – over 500.000 danske nyhedsartikler. Formålet er at undersøge hvor stor en andel af de mange tusinde nyhedsartikler som omhandler Corona:

Nyhedsartikler om Corona-krisen for marts – maj 2020, procentmæssigt

Næsten 3 ud af 4 online nyhedsartikler om krisen, da det var på sit højeste i slutningen af marts måned. Siden er niveauet faldet til nu under halvdelen af alle artikler. Det er dog stadig en ret stor del af det samlede mediebillede som er koncentreret om Corona emnet.

Den konkret overvågning dækker omtaler af Corona, COVID eller håndsprit. Man kunne dog sikkert også have inkluderet mange andre ord og termer i denne forbindelse, f.eks. genåbning, hjælpepakker, hjemmearbejde etc.

Omtaler på sociale medier

For sociale medier er tendensen meget det samme – her dog vist for antal artikler, ikke procentmæssigt:

Facebook, antal posts om Corona for marts – maj 2020
Twitter, antal posts om Corona for marts – maj 2020

Du kan selv foretage en søgning i det store arkiv fra forsiden af Overskrift.dk, f.eks. for genåbning. Du kan også skrive dig op til en gratis og uforpligtende prøveperiode for Overskrift tjenesten for dansk online og social medie monitorering. På den måde kan du selv kan følge og overvåge emner som interesseret dig. Således er der også gratis adgang til hashtag-listen for Twitter. Den giver dig indblik i brugen af #covid19dk og andre hashtags i det danske hjørne af Twitter.

Mange organisationer anvender allerede dagligt Overskrift.dk. så som DJØF, Sundhedsstyrelsen, TÆNK, Carlsbergfondet, Topdanmark, Ældre Sagen, Københavns Kommune, REMA1000 etc., se udvalgte kunder.

Prøv selv gratis og uforpligtende i 14 dage. Skriv dig op her.


One Comments

Comments are closed.